Предстои Бюджет 2022 на София да бъде одобрен от Столичния

...
Предстои Бюджет 2022 на София да бъде одобрен от Столичния
Коментари Харесай

От „Спаси София“: Ще усетим ли, че столицата има бюджет от над 2 милиарда

Предстои Бюджет 2022 на София да бъде утвърден от Столичния общински съвет. Преди броени дни беше показан планът и от него излиза наяве, че е заложено общият му размер да бъде 2,078 милиарда лв. .

Най-много вложения се плануват за бранш „ Транспорт “ - 211 млн. лева

За построяването и съществени поправки на пътна инфраструктура Бюджет 2022 са избрани 120 млн. лв..

В същото време от Спаси София “ предлагат„ амбициозна визия за по-зелен и резистентен град “, съсредоточена в няколко стратегически посоки:

Проектобюджетът, който беше показан, значително е заимствуван от предния – за 2021 година, разяснява пред Радио София Цветомир Глоговски от неправителствената организация. От друга страна, огромна част от заложените планове не са изпълнени през 2021-ва.

„ Не виждаме по какъв начин Общината осмисля повишаването на бюджета . Много държим най-сетне да бъде издигната детска градина в „ Обеля “. Има план, средства и терен, само че от години градежът не стартира. “

От „ Спаси София “ упорстват още да бъде ремонтирано трамвайното трасе по бул. „ Мария Луиза “, което сега е в трагично положение.

Не търпят отсрочване планове, свързани с децата, както и с възстановяване типа на постройките на диагностично-консултативните центрове (ДКЦ).

„ През 2011 година столичният бюджет е бил в размер на 1,3 милиарда За 2022 – над 2 милиарда. Столичани сами могат да преценяват дали живеят толкоз по-добре, с колкото се усилва бюджетът “, разяснява още Цветомир Глоговски.

С него беседва Данаил Конов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР