Представянето на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open

...
Представянето на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open
Коментари Харесай

Виландер: От играчи като Григор никога не знаеш какво да очакваш


Представянето на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open притегли вниманието на специалиста на Евроспорт Матс Виландер.

Бившият номер 1 в ранглистата и притежател на 7 трофеи от Големия шлем разяснява възможностите на българина за трофея в Мелбърн след изразителната му победа с 6:3, 6:2, 6:1 над квалификанта Денис Новак.

„ Григор Димитров има всички качества да завоюва купа от Големия шлем, само че не съм сигурен дали този миг е тъкмо в този момент. Просто с играчите като него в никакъв случай не знаеш какво тъкмо да очакваш “, показа Виландер.

Според специалиста на Евроспорт единствената спънка Димитров да не е главен любимец в шампионата е неприятната му статистика в мачовете против Надал, Федерер и Джокович. Виландер обаче акцентира физическата форма като едно от преимуществата на българина.

„ Григор е превъзходен спортист и е видно, че тенисът е в кръвта му. Ако съдим по придвижването му на корта и игровото му държание в мача против Денис Новак, несъмнено бих се замислил, преди да заложа против Григор. От чисто физическа позиция той е изцяло подготвен “.

Днес от 18:45 ч. Евроспорт 1 ще излъчи цялостен запис на срещата сред Димитров и Денис Новак. Във втория кръг на Australian Open първата ракета на България ще се изправи против различен квалификант – американеца Макензи МакДоналд, който заема 186-о място в международната класация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР