Няма да има двубой между настоящия номер 1 в тениса

...
Няма да има двубой между настоящия номер 1 в тениса
Коментари Харесай

Яник Ханфман развали потенциалния сблъсък между Новак Джокович и Анди Мъри

Няма да има дуел сред сегашния номер 1 в тениса Новак Джокович и някогашния подобен Анди Мъри във втория кръг на шампионата ATP в Женева с награден фонд 579 320 евро, откакто шотландецът отстъпи на старта на германеца Яник Ханфман със 7:5, 6:2.

Мачът стартира в понеделник, само че бе пресечен поради стихия в швейцарския град, като Ханфман водеше със 7:5, 4:1 и му трябваха единствено 10 минути във вторник, с цел да си обезпечи успеха. Така германецът, който е номер 85 в света, ще се изправи против сърбина Джокович.

No panic Yannick ‍ defeats Andy Murray 7-5 6-2 to become the first German to defeat him on clay since Kohlschreiber in 2010
— Tennis TV (@TennisTV)

37-годишният Мъри се завърна на шампионатите след травма на глезена в Маями през март, като се възползва от покана от уредниците в Женева.

Мъри и Джокович се срещнаха за финален път през 2017 година на финала на шампионата в Доха, който бе извоюван от сърбина. Анди Мъри завоюва US Open през 2012 година, както и два пъти Уимбълдън - 2013 и 2016, като има общо 11 финала на шампионатите от Големия шлем. Той е печелил и два пъти олимпийската купа на сингъл - през 2012 и 2016 година

Шотландецът, който играе със заменени стави, съобщи към този момент няколко пъти, че е малко евентуално да продължи да се състазава след края на този сезон.

Турнирът в Женева е генерална подготовка за Ролан Гарос, който стартира тази неделя 26 май, като в него вземат участие няколко играчи от Топ 20, с изключение на Джокович - норвежецът Каспер Рууд (№7), както и американците Тейлър Фриц (12) и Бен Шелтън (15).

Новак Джокович, който държи върха с 24 извоювани трофеи от Големия шлем, реши да взе участие в Женева в последния миг. Сърбинът не е играл край през 2024 година, като най-хубавото му достижение е полуфиналът на Australian Open в края на януари, както и на шампионата от сериите Мастърс в Монте Карло. В Женева той ще се опита да завоюва своята купа под номер 99.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР