Арабското участие на фестивала в Кан е значително, а някои

...
Арабското участие на фестивала в Кан е значително, а някои
Коментари Харесай

Преглед на арабските медии: Арабско участие в Международния филмов фестивал в Кан

Арабското присъединяване на фестивала в Кан е доста, а някои от страните дебютират на аления килим. Ето по какъв начин това е отразено в арабскоезичната преса.

Селекционерите на филмовия фестивал в Кан избраха осем арабски кино лентата за присъединяване в 77-мото издание на влиятелния конгрес. Това са „ Всички обичат Тода “ и „ Далечното море “ от Мароко, египетският " Изток 12 ", " Нура " от Саудитска Арабия, алжирският " След Слънцето ", " Селото до парадайса " от Сомалия и филмът " Към непозната земя " на палестинския режисьор Махди Флайфел - това осведоми уебсайтът „ Елаф “ . За първи път в конкурсната стратегия е включен документален филм от Египет - „ Вдигнах очи към небето “. Той споделя историята на група девойки, които вземат решение да основат театрална група и да изнасят представления, въодушевени от известния фолклор в тяхното малко село.

" Франс 24 " цитира шефа на фестивала, Тиери Фремо, който приказва на представянето на мароканския филм „ Всички обичат Тода ” в раздел " Премиери ".



„ Режисьорът Набил Аюш ни придвижва в света на музикалния жанр Айта, фолклорна форма от Мароко, зародила преди епохи, когато на дамите е било неразрешено да пеят. Греоинята, Шейха Карбуша се е бунтува против традицията и потисничеството на властта и употребява изкуството „ Айта “ като способ за опозиция, до момента в който най-после е задържана ", разяснява „ Франс 24 “.

Фестивалният павилион на Саудитска Арабия се трансформира в център за срещи на огромни кино създатели, режисьори, звезди, сценаристи и критици от цялостен ​​свят. Кралството взе участие за пръв път в Кан, в раздела " Особен взор ", с кино лентата " Нура ", написа уеб сайтът " Ал Арабия " . Режисьорът Тауфик Ал-Зайди споделя историята на амбициозна художничка, която живее на село и се пробва да откри реализация, макар натиска и неналичието на благоприятни условия, добавя медията.

Горещ банкет получи филмът „ Следите на духовете “, с който беше открит разделът „ Седмица на рецензията “. Във френската продукция с режисьор Джонатан Милет, вземат участие тунизийско-френският артист Адам Беса и палестинският Тауфик Бархум, разяснява египетският вестник " Ал-Ахрам " . Филмът е въодушевен от същински събития и споделя историята на Хамид, член на загадка организация, която преследва чиновници на сирийския режим за осъществените от тях закононарушения против човечеството, добавя вестникът.



На аления килим в Кан участваха арабски фешън дизайнери, написа вестник " Захрат Ал Халидж " . Джейн Фонда се появи в тоалет на ливанския дизайнер Ели Сааб, а Хайди Клум блесна в алена рокля, основана от ливанеца Саид Ал Кубаиси. Австралийският модел Шанина Шейк беше облечена от Зуахир Мурад, а розовата рокля на саудитската дизайнерка Иман Ал-Ажлан в действителност изуми всички, носеше я моделът от Дания Роми Стрижд.

създател: Тухама Ал Джунди


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР