Представителят на България в категория над 92 кг на Европейските

...
Представителят на България в категория над 92 кг на Европейските
Коментари Харесай

Британец спря Йордан Морехон по пътя към олимпийската квота и финал на Европейските игри

Представителят на България в категория над 92 кг на Европейските игри в Полша Йордан Морехон остана с бронзовото отличие от шампионата в Краков-Малополска, откакто позволи проваляне в полуфиналите от представителя на Англия Джъстин Орие.

Роденият в Москва Орие доминираше тотално в борбата против натурализирания кубинец и изцяло закономерно се поздрави с крайния триумф след цялостно съдийско единогласие - 5:0 гласа.

По-неприятното в тази загуба за Морехон е, че тя го лиши към този момент от продобиване на квота за Летните олимпийски игри в Паржи 2024.

За благополучие, българският представител при най-тежките ще има нови два шанса да заслужи мястото си във френската столица по време на идните олимпийски квалификации.

Така, страната ни завършва Европейските игри с общо три олимпийски квоти - при мъжете и и при дамите. Именно те тримата ще се борят и златните медали от форума в Полша, като решителните им борби ще бъдат в събота и неделя (1 и 2 юли) и ще може да ги наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР