Представителите на Българския футболен съюз Димитър Христов, експерт връзки с

...
Представителите на Българския футболен съюз Димитър Христов, експерт връзки с
Коментари Харесай

БФС участва във втората работна среща по проекта LIAISE

Представителите на Българския футболен съюз Димитър Христов, специалист връзки с последователи и управител на плана за Република България, и Цветомир Бояджиев, чиновник за връзка с последователи на ФК Етър (Велико Търново), участваха във втората работна среща по плана LIAISE (Liaison-based Integrated Approach to Improving Supporter Engagement - Интегриран метод, основан на връзката за възстановяване на ангажираността на привържениците).

На срещата в Бялисток, Полша участваха още представители на Френската организация на последователите, на Френската футболна асоциация, на Чешката футболна лига, двама представители на SDEurope отпред със Стюарт Дайкс, както и Антон Чернат от румънския народен информативен център като външен специалист.

Дариуш Лапински от Полша срещна участниците с плана за работа с последователи в Полша. На процедура става дума за 17 плана - кметствата на 27 града са дали единодушие да отделят пространства за съответните фен-клубове, където последователите могат да водят учредителен живот. 50% от нужните средства се дават от общината и 50% - от Министерството на спорта. Подписва се контракт, в който с изключение на финансовите параметри, са включени две наложителни условия - почитателите да не се занимават с политика и пространствата да се употребяват в полза на клуба, а не против други тимове. Бартош Кадкубовски, чиновник за връзка с последователи на Ягелония (Бялисток) срещна присъстващите с работата си и им сподели пространствата, предоставени от кметството на фен-клуба.

Присъстващите бяха осведомени с организацията на футболната среща Ягелония - Лех (Познан), с оценка на риска и рестриктивните мерки, които се постановат, с метода на доставяне с билети. Феновете на домакините в Полша могат да си купят билети против фен-карта на съответния клуб или персонална карта, като на билета се изписва името на притежателя. Гостите получават билети против лист, възложен 48 часа преди мача на домакините. Възможно е, по преценка на служителя по сигурността, след консултация със служителя за връзка с последователи, да не се даде билети на гостуващата агитка. На участниците направи усещане видеонаблюдението на стадиона в Бялисток - 200 видеокамери за наблюдаване на стадиона и 100 видеокамери за наблюдаване на пространството към него. В Полша потреблението на пиротехника е закононарушение.

След поредност от сходни срещи на обменно посещение и на семинари, планът LIAISE ще приключи с проект за деяние, който ще регистрира резултатите, устрема и метода на реализация на набелязаните цели.

Снимка: bfunion.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР