Представители на британското аристократично семейство Тервелян, чиито предци през 19-и

...
Представители на британското аристократично семейство Тервелян, чиито предци през 19-и
Коментари Харесай

Потомци на британски робовладелци платиха репарации на Гренада

Представители на английското аристократично семейство Тервелян, чиито предшественици през 19-и век са били робовладелци, се извиниха на народа на карибския остров Гренада и изплатиха репарации, съобщи ДПА. Аристократичният жанр е разполагал с повече от 1000 плебеи и шест захарни плантации.
Още по темата
Лора Тервелян, която е репортерка на Би Би Си в Ню Йорк, написа в " Туитър ": " Семейство Тервелян се извинява на народа на Гренада за ролята на нашите предшественици в поробването на острова и се ангажира да изплати репарации ".

Семейството има намерение да подари 100 000 паунда за основаването на публичен фонд за икономическо развиване на острова.

Лора Тервелян сподели, че този месец седем членове на фамилията ѝ ще посетят Гренада, с цел да поднесат обществено извиненията си.

По-рано журналистката е посетила острова за снимането на документален филм. Тя описа пред Би Би Си, че прекарването е било " в действителност ужасяващо " и че е изпитвала позор, когато е гледала плантациите и инструментите за мъчения, употребявани против робите.

" Човек не може да поправи предишното, само че най-малко може да признае болката ", сподели Лора Тервелян.

Тя добави, че през 1834 година предците ѝ са получили към 34 000 лири за загубата на своята " благосъстоятелност " в Гренада, което в днешни пари е равностойно на към три милиона лири.

Потомката на аристократичния жанр призна, че даването на 100 000 лири съвсем 200 години по-късно може да наподобява " несъответстващо ", само че добави: " Надявам се, че даваме образец, като се извиняваме за стореното от нашите предшественици ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР