Представители на Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ се

...
Представители на Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ се
Коментари Харесай

Патриотите на протест пред централата на ДПС заради изказване на Карадайъ в Турция

Представители на " Българските патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и НФСБ " се събраха на митинг пред централата на Движение за права и свободи в София и за малко блокираха придвижването по бул. " Александър Стамболийски ". Поводът за митинга е изявление на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на визитата на делегация на придвижването в Турция.

Снимка: БГНЕС

" Българските патриоти " са внесли сигнал до прокуратурата по отношение на изявлението, заяви Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация, представен от Българска телеграфна агенция. Според него изказането на Карадайъ е " чисто национално изменничество, накърняване на националните ползи, фракционизъм и изявление като етническа партия ".

Вчера президентът Румен Радев също насочи рецензии към водача на Движение за права и свободи във връзка думите му при визитата в Турция.

В на Анадолската организация Карадайъ е представен да споделя пред ръководителя на Великото национално заседание на Турция Мустафа Шентоп следното: " Тази земя (Турция - б.р.) е нашата земя. Не сме имигранти тук. Турция е нашата татковина. Останахме там (в България - б.р.) след Османската империя, нашата борба е в отбрана на нашата турска еднаквост, в отбрана на нашите език, вяра и традиции. ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР