Предсрочното освобождаване на Иван Гешев беше само част от съдебната

...
Предсрочното освобождаване на Иван Гешев беше само част от съдебната
Коментари Харесай

Мирослав Иванов, ПП-ДБ, за Гешев: Откровен цинизъм е да говориш за Левски

Предсрочното освобождение на Иван Гешев беше единствено част от правосъдната промяна. Тя ще продължи, когато хора като Гешев, който няма качества за високия пост, спрат да се случват.

 

Това съобщи в ефира на БТВ зам.председателят на парламентарната група на Политическа партия - Демократична България Мирослав Иванов.
" Имитация на смяна ", сподели Иванов във връзка избора на Висш съдебен съвет Борислав Сарафов да бъде определен за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор.

" Ние не сме сътрудници с господин Делян Пеевски, правосъдна промяна ще се направи с болшинство, демокрацията изисква да се приказва с хора, с които не ти е изключително прелестно. "

Мирослав Иванов уточни, че Сарафов бе дясната ръка на Гешев и са две страни на една и съща монета. Ще бъдем излъгани, в случай че ГЕРБ не си спазят уговорките в законодателната стратегия. Съдебната промяна стартира с прекратяването на мандата на Гешев, продължава с промени на Конституцията и други нормативни актове, сподели Иванов. Той акцентира, че в случай че се реализира крайната цел – правосъдна промяна, тогава това политическо въздействие и политическите зависимости ще бъдат сведени до най-малко. Крайната цел на правосъдната промяна е въпреки всичко да няма основен прокурор, означи Мирослав Иванов.

 

Той посочи, че предварителното преустановяване пълномощията на досегашния основен прокурор Иван Гешев е част от стъпката за правосъдната промяна. Това е началото на правосъдната промяна и тя ще е да не се случват сходни хора като Иван Гешев на толкоз високи постове в страната, подчертава Мирослав Иванов.

 

Той счита, че Гешев имало какво да каже пред депутатите в Народното събрание, въпреки и при закрито съвещание, само че нямало да го направи. Мирослав Иванов дефинира като цинизъм вчерашното 5-минутно изказване на досегашния основен прокурор и заканите му да влезе в политиката.

 

Откровен цинизъм е да приказваш за Левски и че ще се бориш с престъпността, откакто 4 години си имал такава опция, сподели Иванов във връзка вчерашното послание на Гешев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР