Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че Изпълнителната комисия на

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че Изпълнителната комисия на
Коментари Харесай

Мицкоски поставя под въпрос промените в конституцията на РСМ

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи, че Изпълнителната комисия на опозиционната партия в Република Северна Македония е взела решение, да бъдат спрени " всички публични връзки на двустранно равнище с представители на държавното управление ".
Това съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция.

" Има единствено едно нещо и то е да седнем и да се договорим за изборите, по кое време ще бъдат изборите и по какъв начин ще бъдат изборите, по какъв метод - с техническо държавно управление, без техническо държавно управление или всичко, което е обвързвано с изборите. Отлагането на представянето на измененията в конституцията в Народното събрание значи, че от СДСМ отсрочват този развой, тъй като нямат поддръжка за това, което одобриха без да съветват опозицията и македонския народ. От друга страна, когато народът и опозицията търсят решение за национално единение и консенсус, те (ВМРО-ДПМНЕ) непрестанно ги отхвърлят, тъй като играят една-единствена карта, а това е ползата на България ", сподели Мицкоски по време на посещаване в община Щип.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ напомни, че е оповестил, че в случай че измененията в конституцията минат в Народното събрание, той ще подаде оставка като ръководител на партията.
Вчера министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски разгласи, че конституционните промени въпреки всичко ще бъдат импортирани в Народното събрание.
От СДСМ реагираха на думите на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ със известие, че не виждат причина " да му придават прекомерно огромно значение, като се има поради, че Християн Мицкоски трансформира диаметрално вижданията си във всяко последващо изявление ".

" Мицкоски има право да се изолира, само че няма право да изолира страната. Вредната му политика на отвод от разговор и опити за блокади е доказателство, че той е подготвен да докара страната до задънена улица, до изолираност, единствено тъй като няма потенциал и не знае по какъв начин да реши всеки проблем и предизвикателство. СДСМ няма да разреши страната да загуби още 11 години в изолираност, както се случи по времето на шефа на Мицкоски Никола Груевски. Ще създадем всичко, с цел да продължим европейския път на страната, да вкараме Република Северна Македония в Европейски Съюз и да осъществяваме стратегическата цел ", реагираха от СДСМ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР