Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи
Коментари Харесай

Румен Петков и д-р Пламена Заячка се срещнаха с Н. Пр. Текла Харангозо – посланик на Унгария в България

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и водачът на АБВ-Младежи доктор Пламена Заячка се срещнаха с Н. Пр. Текла Харангозо – дипломат на Унгария в България.

В рамките на срещата бе подчертана нуждата от нова динамичност в връзките сред нашите две страни и усилване на взаимоотношението в разнообразни насоки, като туризъм, просвета, обучение. Конкретен акцент бе подложен върху съдействието сред общините на България и Унгария и опцията маджарски младежи да бъдат обучавани в българските медицински университети. Н. Пр. Текла Харангозо одобри покана от Петков за целева аудиенция в Медицинския университет в Плевен. Сред обсъжданите тематики бе и развиването на Дунавската тактика, където е забележима нуждата от оптимални старания, изключително в актуалната обстановка в Европа – след пандемията и събитията в Украйна.
Председателят на АБВ изрази възмущението на партията от двойните стандарти и от отношението на европейските институции към Унгария след изборите. Към Полша отношението е друго от това към Унгария, а налагането на подобен вид двойни стандарти ерозира доверието към европейските институции, уточни той.
Румен Петков поздрави Н. Пр. Текла Харангозо за сполучливо извършените избори в Унгария и изпрати специфичен привет за вътрешния министър Шандор Пинтер, с който са съоснователи на Международния институт за сигурност и съдействие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР