Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обвини Кирил Петков

...
Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обвини Кирил Петков
Коментари Харесай

Йорданов обяви изгонването на 70 руски дипломати за второ национално предателство

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов упрекна Кирил Петков във " второ национално изменничество " поради решението да в профил 70 души от съветските дипломатически представителства в България.

Според Йорданов това се е случило " без потребност, с еднолични решения ", като сложи енергийната взаимозависимост на България от Русия като по-голям мотив от претекстовете на Петков.

Той твърди, че някои от 70-те имена в групата били оповестени за " отговорни единствено за това, че са се познавали ".

" Генчовска, благата, нищо не може да направи, тъй като това е решение на министър-председателя. Министерство на външните работи не може да прояви независима самодейност. Кирил Петков би трябвало да им каже какво да създадат ", сподели Тошко Йорданов.

" Цялата интернационална рецесия, в която ни вкара, е тъй като ние сме излезли от кабинета и той впряга държавната машина, заявявайки " руснаците ме смъкват " и изпращайки ДАНС да ловят шпиони, без да са влезнали в сходен отчет. Вие задавате ли си въпроса какви са следствията от това, което направи този човек? Българската стопанска система дали не е подвластна енергийно от Русия? Трябва ми време да осмисля второто национално изменничество на Кирил Петков, който прави сходни неща без потребност, с еднолични решения ", разгласи Йорданов в коридорите на Народното събрание.

В типичния си жанр той упрекна Кирил Петков в " прочувствени, глупави, самовлюбени решения " и назова депутатите от " Продължаваме промяната " - " самовлюбени сектанти ", въпреки че позволи, че измежду тях има и " естествени хора ".

Той отхвърли да разяснява дали Има Такъв Народ би обмислила поддръжка за нов кабинет на Политическа партия с министър председател, друг от Кирил Петков, до момента в който не пристигна покана за договаряния от първата политическа мощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР