Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски тръгна в тежка

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски тръгна в тежка
Коментари Харесай

Пеевски предизвика Радев да подаде оставка и го заплаши с дела за Пътя на Копринката

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски потегли в тежка офанзива против президента Румен Радев малко откакто той апелира избора на за конституционни съдии.

Движение за права и свободи нямаше свои претенденти за Конституционен съд, макар че Пеевски официално се подписа под двете номинации на ГЕРБ и ПП-ДБ.

За разлика от политическото обръщение на ГЕРБ, които приканиха Радев да не неодобрява парламентарното болшинство, Пеевски насочи тежки персонални рецензии и даже закани против него.

Той го провокира да подаде оставка като държавен глава и да " анонсира проектчето си " Трети март ", както и да реши " дали е цирковото куче на Корнелия Нинова или ще става водач на партия ".

" Моето мнение е, че президентът се опасява обаче да излезе като водач на тази партия. Пак ще постави някое „ бау-бау ” начело, както го е правил до момента и ще се скрие ", разгласи Пеевски, който също е претендент за партиен ръководител на политическа мощ с едноличен " почетен " водач.

Предупреждението на Делян Пеевски против Радев този път непосредствено мина през закани за прокурорски следствия - освен за това, което стартира през 2020 година по времето на Иван Гешев, само че и за нови инспекции свързани с неговите съветници и Сотир Ушев.

Депутатът от Движение за права и свободи упрекна Радев в това, че е заобиколен от " колосален корупционен кръг ".

" Може би би трябвало да забележим в какви връзки е той с основния прокурор. Да не би да има каузи „ на трупчета ”? Какво се случи със записания диалог, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е прикрито? От Гешев, от настоящия основен прокурор или някой различен? " Къде потъна „ пътят на Копринката ”? Къде потъна Сотир Ушев? Кой е касиерът? ”, сподели Пеевски.

Според него - Радев нямало да посмее да подаде оставка, тъй като се страхувал за имунитета си.

" Този проруски президент се пробва да влезе във война с атлантическото болшинство ", разгласи още той.

Междувременно, депутатът от ГЕРБ Рая Назарян упрекна Радев за това, че " търси спор с Народното събрание с една-единствена цел - да отслаби постоянното парламентарно болшинство ".

" Напомняме на президента, че съдиите, които той назначава от неговата квота, ги назначава еднолично. А процедурата, която Народното събрание организира за избор на конституционни съдии, беше обществена, транспарантна и открита. Призоваваме президента да не оказва напън на самостоятелния Конституционен съд ", споделя тя.

ПП-ДБ към момента не са реагирали на президентската тъжба до Конституционния съд.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР