Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев посрещна 37-ия Поход по

...
Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев посрещна 37-ия Поход по
Коментари Харесай

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев посрещна 37-ия „Поход по пътя на четата на Таньо войвода” в Разград 

Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев посрещна 37-ия „ Поход по пътя на четата на Таньо челник ” в Разград. Това стана пред паметника на Христо Ботев в Градския парк.

Походът се провежда от Културно-просветно сдружение „ Родно Лудогорие ” с поддръжката на общините, през които над 300 походници – младежи от учебни заведения в района –преминават, както и на МОН. Походът потегля от Пожарево край Тутракан и приключва в местността „ Керчан хълм ” в Търговищко, където през 1876 година четата на Таньо челник е разрушена.

В Разград походниците дойдоха пред паметника на Христо Ботев в Градския парк. Сред посрещачите, с изключение на формалните лица – ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кметът Полина Иванова и началника на РУО на МОН Ангел Петков – бяха и възпитаници от СУ ”Христо Ботев ”, ОУ ”Васил Левски ”, ОУ ”Н.Й.Вапцаров ”, млади футболисти от школата на „ Лудогорец ”, жители.

Приветствие към походниците насочи шефът на СУ ”Христо Ботев ” Стойчо Стойчев, а негови възпитаници извършиха родолюбиви стихове и песни.

Под звуците на осъществявания на Младежки духов оркестър към ЦПЛР ЦРД с началник Милен Бенков на паметника бяха поднесени цветя, а венец сервираха ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова.

Г-н Ненчев участва и на прегледа на маршовата и строева ария, който се организира на площад „ Възраждане ” в Разград. След прегледа походниците минаха и по пешеходната зона на Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР