Председателят на Младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е феноменът на Избори

...
Председателят на Младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е феноменът на Избори
Коментари Харесай

Двама в ГЕРБ, избрани с преференции, се отказаха в полза на Георг Георгиев

Председателят на Младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е феноменът на Избори 2022 - поради неговото депутатско място двама от преференциално определените народни представители на ГЕРБ в Ловеч се отхвърлят от извоюваните си мандати.

Георгиев беше на избираемо второ място в ловешката листа след Николай Нанков и четвърти в София 24, където ГЕРБ взема единствено три мандата.

В Ловеч обаче вътрешната борба за преференции очевидно е била по-сериозна от предварителните проекти на партията.

Георгиев е преместен поради преференциалния избор на No.3 Иван Миховски - някогашен народен представител с бизнес в Троян, който печели 11.27% от всички гласове за ГЕРБ в региона.

БНР оповестява, че изненадващо няколко дни след изборите Иван Миховски самичък се е отказал от преди малко извоювания си мандат.

Отказ от депутатско място е декларирал и No.5 в листата на ГЕРБ-Ловеч Иван Грънчаров - кмет на Луковит, който също има повече персонални гласове от Георг Георгиев с преференции над 7%.

Така 30-годишният Георгиев влиза от третия опит в Ловеч, където е взел единствено 295 персонални гласове, против 1458 за Миховски и 1223 за Грънчаров.

Другият му късмет през 24 МИР София беше блокиран, тъй като преди него влизат Тома Биков, юристката Рая Назарян и Евгения Алексиева. Никой от тях не е определен от различна листа и очевидно няма планове да губи мандата си, което е наложило разбъркването на позициите в Ловеч.

Това ще е третият мандат на Георг Георгиев в Народното събрание за последните няколко години. През 2021 той съумя да завоюва място единствено в 45 Народно събрание. През юли 2021 той остана без място от Перник поради слабия резултат на ГЕРБ в региона, а през ноември 2021 беше преместен с преференция от последната в пернишката листа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР