Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет достъп до

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет достъп до
Коментари Харесай

Петков: От днес Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с лишен достъп до класифицирана информация от през днешния ден. Товa сподели министър председателят Кирил Петков в ефира на NOVA.

„ Днес ДАНС ме уведоми, че са лишили достъпа до класифицирана информация до равнище „ Строго секретно” на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Разрешението е отнето в хода на сбъднат надзор за надеждност след добити данни, оказвайки въздействие върху неговата надеждност”, разяснява министър-председателят.

Решението е на база събиране на данни за сериозен интервал от време, посочи Петков. „ Не знам дали Цацаров е предполагал, че това ще се случи през днешния ден и дали е обвързвано с неговата оставка през вчерашния ден, само че се надявам, че тези две неща не са свързани”, разяснява още той.

Премиерът уточни, че не е имал диалог с Цацаров след решението за лишаване на достъпа. „ Просто бях известен. Искам да поздравявам ДАНС и всички български служби за сигурност. Това демонстрира, че няма да има човек, който да се усеща над закона”, безапелационен е Петков. Според него това е същинската смяна, която към този момент стартира да се случва.

Петков уточни, че приветства декларацията на ръководещата коалиция, изчетена в Народното събрание, по отношение на Иван Гешев. „ Тя съответствува с общото виждане на доста от българите, че сега нямаме работеща прокуратура. Както и в предишното КПКОНПИ като орган за битка с корупцията очевидно не си е свършила работата”, добави министър-председателят.

Вчера стана ясно, че Цацаров ще подаде оставка като ръководител на Комисията. Очаква се тя да бъде подадена още идната седмица и от 1 март решението да влезе в действие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР