Председателят на Комисията по отбрана в НС Атанас Зафиров, зам.-председател

...
Председателят на Комисията по отбрана в НС Атанас Зафиров, зам.-председател
Коментари Харесай

Замът на БСП не знае, че РСМ е в НАТО, а е шеф на военната комисия в НС

Председателят на Комисията по защита в Народно събрание Атанас Зафиров, зам.-председател на Българска социалистическа партия не знае кои са членовете на НАТО на Балканите, пролича от негово изявление пред БНР за рецесията към Украйна и проектите за вероятно българско присъединяване. Освен това, той несъответстващо разгласи, че позицията на премиера Кирил Петков по въпроса с нищо не заела кабинета, което е цялостен парадокс.

Коментарът на най-близкия сподвижник на Корнелия Нинова предизвика победен отговор от страна на депуатата от ГЕРБ-СДС и зам.-шеф на същата комисия Христо Гаджев. “Понеже бях упоменат в изявлението, си разрешавам коментар”, написа той във Facebook.

“Има няколко неприемливи за мен акцента”, уточни депутатът. “Как по този начин хем няма сили на НАТО в България, хем има спомагателни рутинни сили?”, запита още той в отговор на твърденята на Зафиров.
“Съюзническата поддръжка за задачи по еър полисинг не е нито рутинна, нито "бойна " задача (това е мирновременна задача на НАТО). Следователно има сили на НАТО в България (което е добре), обратно на позицията на ръководителя на комисията”, подсети ГЕРБ-ерът.

“Силите на НАТО в България се ограничавали на два щаба, които имали по-скоро влиятелни функционалности. Това е унизително! Но пък демонстрира отношението на ръководещите към съдружниците ни”, добави още той.

Голямо неразбиране провокира и обстоятелството, че Зафиров не знае кои са членовете на Алианса на Балканите. „ Имало взаимни уреди с американците, които се употребили от не НАТО-вски страни като Македония (член на НАТО от 2020) и Албания (член на НАТО от 2009)”, подсети му Гаджев.



“Министър-председателят Кирил Петков изразил персонално мнение в Народно събрание. Това не било позиция на държавното управление. Това към този момент ме е позор да коментирам”, добавя още той.



“Толкова за потенциала на ръководещите в защитата по време на една от най-големите рецесии в интернационалната сигурност!”, заключи Гаджев.

Припомняме, че в края на м.г. 19 минути уличи Зафиров в укриване на апартамент за 360 хиляди евро или 704 хил лв. в депутатските му имотни заявления. Тогава разкрихме по какъв начин той си спретна ремонт в новото си жилище, по което е съсед с Вежди Рашидов в затворения комплекс за определени Хилсайд , където е неговата изложба – мястото на оповестяване на поддръжката на ГЕРБ за екскандидата за президент Анастас Герджиков. Проверката на 19’ във компанията - вложител сподели, че квадратът върви над 1500 евро в баровската обител.

Другото противоправно събитие към протежето на Нинова е, че той продължава да бъде началник в УС на фондация Дума (където спретна чистка на неуместните журналисти), което е безусловно нарушаване на закона за народен представител.

Радостина Тонева

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР