Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отправи задочно послание към партиите

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отправи задочно послание към партиите
Коментари Харесай

Борисов лансира спасителен вариант за кабинет: Запазване на служебните министри с шестия мандат

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов насочи задочно обръщение към партиите и към президента Румен Радев за изхода от възможни несполучливи договаряния за кабинет.

Той разгласи, че има " най-малко два разновидността " за държавно управление, само че измисли и трета, неуместна алтернатива: задържане на служебните министри като постоянен кабинет с " шестия мандат ".

" В изявлението на Радев звучеше само предпочитание да се одобри бюджет, с цел да може по-късно служебното държавно управление да си харчи. Той желае тези министри, които седяха в кошарката, да им гласуваме пари, с цел да продължат месеци наред да харчат. Аз предлагам, щом не можем да се разберем сред партиите, тези министри остават в кошарката, вършим ротационни правила за ръководители, комисии и каквото желаят. Тези, които в този момент са внесли бюджет и са предложили разноски, ние ще ги задължим като парламент да работят. Що не се съгласяват? Щото никой не желае при парламент да работи. Ние не нарушаваме конституцията. Те към този момент не са му подчинени. Шестият мандат ги занасят в президентството тези министри. Радев зает ли е с това служебно държавно управление? Ангажиран е. Ние като го гласуваме, имаме ли държавно управление? Имаме. То предложило ли е бюджет? Предложило е, значи е мислило. Ние оттова нататък продължаваме с тези приказки за значимите закони и си ги одобряваме в Народното събрание ", беше коментарът му.

Той разгласи, че се изненадал от това, че никой в Народното събрание не станал на крайници, когато Румен Радев влезе в пленарната зала.

" Ако не бях станал аз, нямаше да стане никой. И в него политическата класа няма доверие ", разгласи ръководителят на ГЕРБ.

Борисов продължи да прави поръчки за допустимо съдействие с " Възраждане " на фона на апелите на общественици за сформиране на кабинет сред ГЕРБ и Политическа партия поради опасност от разгръщане на крайния националистически и проруски избор.

" Ние от " Възраждане " боязън нямаме. Защото имаме ясно дефинирани разлики, и в това време - ясни направления, в които можем да работим дружно. Земеделие, вериги, проект за възобновяване, енергетика, национализъм, мощна войска. Другите имат проблем ", сподели Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР