Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни смята, че съществуват предпоставки

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни смята, че съществуват предпоставки
Коментари Харесай

Според Таяни има предпоставки за изменение на Дъблинското споразумение


Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни счита, че съществуват предпоставки за изменение на Дъблинското съглашение, което контролира връщането на мигранти в първата страна от Европейски Съюз, в която са пристигнали.

В изявление за италианския в. „ Кориере де ла сера “ политикът прецизира, че причина за сходни промени е решението на Европейския съд, което отхвърля настояванията на Унгария и Словакия за анулация на квотното систематизиране на бежанци в страни от Съюза.

„ Решението на съда на Европейски Съюз е извънредно позитивно, защото освен удостоверява позицията на Европейския парламент и законността на самите ограничения, само че и съдържа причина за изменението на Дъблинското съглашение. На процедура съдът признава изключителната обстановка с мигрантите и приема, че цялата отговорност не може да лежи на плещите на страните, където мигрантите обитават. Като прибавим към това и позицията на канцлера на Германия Ангела Меркел и резолюцията, която Екологичен потенциал би трябвало да гласоподава през октомври, можем да приказваме за условия за внасяне на промени в това съглашение “, съобщи Таяни, представен от БГНЕС.

По думите му Екологичен потенциал към този момент е почнал работа по оферти за промени на Дъблинското съглашение. Сред предложенията е схемата за преразпределение на мигранти да влезе в действие, незабавно откакто е доближат 100-процентов предел на квотния банкет. Също по този начин се приготвя и лист със страни, обстановката в които разрешава на техни жители да търсят политическо леговище в други страни.
Председателят уточни също, че на 12 октомври работният пакет от оферти ще бъде обсъждан в европейския парламент, изразявайки вяра, че до края на есента той ще може да бъде гласуван.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР