Председателят на ДПС: Трябва да отстояваме демокрацията и да се

...
Председателят на ДПС: Трябва да отстояваме демокрацията и да се
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев се срещнаха с кмета на Пазарджик

Председателят на Движение за права и свободи: Трябва да отстояваме демокрацията и да се борим за единство на нацията

„ Всички управляващи в страната би трябвало да се борят и да отстояват демократичните полезности и правила “. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ, който се срещна дружно с лидера на листите на придвижването в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски с кмета на Пазарджик Тодор Попов. Карадайъ и Пеевски бяха съпроводени от лидера на листата на придвижването в Пазарджик Йордан Цонев, кмета на Белица Радослав Ревански и регионалния ръководител на ДПС-Пазарджик Юмер Хамза, като при диалога бяха разисквани проблемите на района и самия Пазарджик. Председателят на Движение за права и свободи сподели също, че е от извънредно значение да не се позволяват произволи от страна на институциите над жителите, както и да се работи за единство на цялата нация.

„ Чувствам се като вкъщи си в Пазарджик и ще продължа да оказвам помощ както на него, по този начин и на другите райони в страната “, уточни от своя страна Делян Пеевски, като добави, че няма поради единствено областите, от които е бил депутат или претендент за народен представител. „ Не разделяме общините съгласно това кой кмет от коя партия е “, изясни той и акцентира, че е безусловно неотложно да се развиват всички райони, „ с цел да заеме Родината ни своето почтено място в европейското семейство “.

Той означи също, че не би трябвало да се разрешава на задкулисието в лицето на олигарха Иво Прокопиев и ръководения от него кръг „ Капитал “ от медии и НПО-та да популяризират спекулации и внушения, че в страната има неприятен бизнес климат. „ Единствената цел на Иво Прокопиев е да всява безпорядък, с цел да се възползва от обстановката в своя изгода “, акцентира той.

Още при започване на диалога кметът Тодор Попов пък, който бе избран отново за четвърти мандат на поста на локалния избор през 2019 година като самостоятелен претендент, подсилен от локална коалиция, акцентира задоволството си от завръщането на Делян Пеевски в политиката. А също и от обстоятелството, че гостува в района, от който беше дълготраен депутат. Благодари му за даренията, с които подкрепя региона и жителите й по време на първата вълна от пандемията предходната година, а също и за приноса му за спасяването на гората на Црънча. Благодарение на Пеевски тя остана благосъстоятелност на жителите на селото, като с подаяние посредством кфирмата му тя бе превърната в парк „ Св. Георги Победоносец “ и стана място за отдих на жителите на целия район.

В същото време градоначалникът също означи, че внушенията, правени от олигарха Иво Прокопиев и ръководения от него кръг „ Капитал “, медии и НПО-та освен извънредно доста пречат на бизнес атмосферата в страната като цяло, а и на района в частност. Причината е, че-по думите му- поради тях Пазарджик не може да развие потенциала си на мощен стопански център като Пловдив да вземем за пример.

Водачът на листата на Движение за права и свободи в Пазарджик Йордан Цонев, който е и дълготраен член на управленията на бюджетните комисии в предходните сформира на Народното събрание,пое от своя страна ангажимент, че макар упоменатите от кмета Тодор Попов спънки и внушения от страна на Иво Прокопиев, ще направи всичко допустимо Пазарджик да стане мощен стопански център.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР