Председателят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун

...
Председателят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Починалият Ким Чен Ун благодари на строители на севернокорейски град

 Председателят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун изрази признателност и благодарност към служащите на най-големия строителен план през последните години в град Самджион, заяви централният вестник на националната република " Нодон Синмун ", представен от TACC.

" Уважаемият висш водач, другаря Ким Чен Ун, благодари на служащите, които откровено и от все сърце способстваха за основаването на град Самджион “, се акцентира в публикацията. В същото време изданието не дава други детайлности, като по кое време е изпратено благодарственото известие до строителите, както и къде сега се намира самият водач, предава " Фокус ".

В същото време Централната телеграфна организация на Северна Корея разгласи в неделя сутринта, че Ким Чен Ун получи приветствена депеша от ръководителя на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов във връзка годишнината от срещата на върха на водачите на Русия и КНДР във Владивосток на 25 април 2019 година

Посланието показва пожелания за разцвет на корейския народ и положително здраве и благополучие на Ким Чен Ун. Лидерът на КНДР не се е появявал обществено от 11 април, когато организира съвещание на Политбюро на Централния комитет на Корейската партия на труда по въпросите на вътрешната политика. 

Ким Чен Ун не участва на годишната сесия на Върховното национално заседание на 12 април, а също и за първи път по време на неговото ръководство не участва на церемонията по случай 108-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен на 15 април. Отсъствието на Ким Чен Ун в редиците на управлението на страната по време на главния народен празник породи клюки за възможна болест на водача на КНДР, както и за неговата крах, които сега не се разясняват от публични лица и средствата за всеобща информация на националната република и не се удостоверяват от източници в Пхенян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР