Председателят на Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) - д-р

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) - д-р
Коментари Харесай

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето гостува във Варна

 Председателят на Държавната организация за протекция на детето(ДАЗД) - доктор Елеонора Лилова, бе на работно посещаване в Асоциация " Да съхраним дамата “ – гр. Варна, оповестиха от организацията за Varna24.bg .

Срещата се организира на 12.08.2020г. в постройката на ул. Кавала № 1а. Посетени бяха Центъра за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания " Живот под дъгата “ (ЦСРИДУ/аутизъм) и Център за обществена рехабилитация и интеграция за възрастни дами " Импулс “ (ЦСРИВЖ).

Д-р Лилова се срещна с децата и с специалистите. Тя насочи сърдечен привет към управлението и екипите на двата Центъра за осъществената неповторима за страната ни активност, по реализиране на междупоколенческа връзка и разговор, посредством вярно ориентирана обществена ангажираност към разнообразни възрастови групи консуматори.

Председателят на ДАЗД оцени високо постигнатите триумфи и резултати на Асоциацията, както в грижата за деца с разстройства от аутистичния набор и помощта за техните фамилии, по този начин и в подкрепящото държание и предоставяне на опция за по-добър живот и личностна реализация на по-възрастните дами. Тя насърчи екипа да кандидатства по стратегия " Аз подсигурявам щастливо детство “ с категории: Устойчиво развиване, Успешна смяна и Значима иновация, както и да опише затрогваща история в рубриката " Посланик на положителното ".

" И в идващите години, екипът ни ще продължи да бъде съпричастен към орисите на нашите консуматори на обществени услуги “ - съобщи Председателят на Асоциация " Да съхраним дамата “ – доктор Йорданка Ненчева.

" Усилията ни са ориентирани към основаването на непрекъснато настоящ механизъм за взаимоотношение и взаимна работа сред институциите, виновни за използването на сложни обществени грижи към децата и фамилиите в риск. Основавайки се на опита си, желаеме да допринесем за приемането на интегрирани стратегии, начинания и ограничения от страна на  Министерство на народната отбрана, Министерство на здравеопазването и МТСП, Държавни организации, ДЯ, ОДЗ, Училища и ВУЗ за поддръжка на децата и учащите със СОП. “ – добави госпожа Ненчева. Тя устно и документално промотира оферти за осъществяването на интеринституционализацията в региона на общественото дело, съгласно новите проблеми и действителности: увеличение стандартите за прехрана на един консуматор в региона на обществените услуги; увеличение на възнагражденията на експертите в обществената сфера; издигане престижа на обществената специалност посредством бонуси, безвъзмездни образования, аспирантури, сертификация на познания и умения; основаване на система за морално и материално стимулиране на екипите на Неправителствени организации, на обществените услуги и институции; профилиране на междинни учебни заведения за подготовка на обществени междинни експерти, обществени и персонални асистенти, болногледачи, гувернантки и други със профилирани познания в областта на обществените услуги; въвеждане  във ВУЗ на специалности като обществено инженерство, обществена корпоративна политика, обществен мениджмънт, обществен маркетинг с правото за специализации, следдипломни квалификации, магистратури по държавна поръчка; основаване към ДАЗД на работещ по Правилник Сертификационен ръб за верификации на някои обществени компетентности, посредством няколко сертификационни комисии от представители на науката и практиката; проведени национални курсове за узаконяване по АБА, ПЕКС и други одобрени от Министерство на здравеопазването, Министерство на народната отбрана, МТСП методики, за фрагментите, работещи с деца аутисти; разкриване на детски TV канал в народен ефир, учреден на рубрики с обучителна, просветителна и възпитателна цел;

На работната среща, доктор Лилова бе съпроводена от представители на " Съвета на децата “ и доброволци с гражданска интензивност за Варна - Стела Златкова и Тодор Танев, които пожелаха да сътрудничат на Асоциацията за бъдещи планови действия.

Искрена признателност за оказаната помощ изрече и Вероника – Луиза Георгиева - майка на две деца, ползващи услугите на  ЦСРИДУ/аутизъм.

Децата получиха от доктор Лилова доста дарове, игри и образователни пособия.

 

 

 

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР