Председателят на БСП , членове на Изпълнителното бюро и на

...
Председателят на БСП , членове на Изпълнителното бюро и на
Коментари Харесай

Нинова: БСП има алтернативен Национален план за възстановяване и устойчивост

 Председателят на Българска социалистическа партия, членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на Българска социалистическа партия, управлението на Парламентарната група, депутати, представители на Младежкото обединяване и евродепутати разискаха Националния проект за възобновяване и резистентност на България, направен от държавното управление.

" От този проект зависи развиването на страната ни в идващите 10 и повече години. Той ще се извършва от идващото държавно управление и е доста значимо какво има в него ", акцентира водачът на българските социалисти и подчертава, че този проект би трябвало да очертае структурните проблеми пред страната, да подреди целите и да предложи съответни стъпки за тяхното решение.

" В документа, направен от държавното управление, няма нищо такова. Той е общ брой от обособени планови хрумвания, без връзка посред им. Няма стратегически взор. Няма връзка с националната бюджетна политика ", сподели още Нинова и обърна внимание на обстоятелството, че в проекта липсват действителни индикатори за напредък на Брутният вътрешен продукт, вложения, работни места, приходи, продуктивност, софтуерно обновяване, обществено включване.

" Не можем да позволим отиващото си държавно управление на Борисов да показа този слаб проект в Европейската комисия. Това ще лиши България от благоприятни условия за стопански напредък, увеличение на приходите, промени в опазване на здравето и обучение ", безапелационна е. Тя разгласи, че Българска социалистическа партия е изготвила различен проект, който стъпва на цифровизация, зелена стопанска система, битка с неравенствата и с корупцията.

" Той стъпва на стратегическия документ " Визия за България " и планува промени в модела на опазване на здравето и обучение, промени в региона на екологията, създаване на интелигентни градове, зелена стопанска система, битка с демографската рецесия и корупцията ", съобщи водачът на социалистите и напомни част от различния проект на Българска социалистическа партия, който обгръща:

1. Електронна здравна карта и здравно досие, съдържащи данни за размера на здравните вноски на всеки, какъв брой пъти и къде е лекуван, от кого и какъв брой е коствало.

2. Единна електронна просветителна система с информация за всеки възпитаник и студент в кое учебно заведение учи, какъв брой, какъв брой отсъствия има, кой му преподава, какъв брой постоянно го прави оценка.

3. Единен електронен данъчен указател, сплотяващ информация за имуществото, приходите, които има едно лице и помощите, които получава.

4. Национална електронна система по заетостта, свързваща всички бюра по труда на територията на страна с данни за безработицата по области, търсещите работа и търсещите обществени помощи.

5. Единна осведомителна система, сплотяваща пазарите на селскостопанска продукция с платформа за електронна търговия за достъп на фермерите до пазарите и огромните търговски вериги.

6. Национален електронен аграрен указател, с който се взема решение въпроса с така наречен “бели " и “червени " петна в земеделието, кой взема дотации, защо ги получава, количество създадена продукция.

В умозаключение участниците в срещата взеха решение да показват в околните седмици пред медиите предложенията на Българска социалистическа партия за включване в Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР