Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров сезира прокуратурата с искане

...
Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров сезира прокуратурата с искане
Коментари Харесай

Цацаров поиска прокуратурата да провери действията му

Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров сезира прокуратурата с искане за инспекция на негови дейности, които съгласно изказвания на премиера Кирил Петков " навеждали на извод за осъществено закононарушение ", оповестява Нова телевизия.

Става въпрос за изявление на министър-председателя пред една от медиите, в което той декларира, че има последици от изнесената от Цацаров класифицирана информация и казусът евентуално ще бъде предаден на прокуратурата.

По информация на КПКОНПИ Цацаров е обжалвал акта за лишаване на позволява му до класифицирана информация пред Държавната комисия по сигурността на информацията.
 Петков за проблема
Петков за проблема " Цацаров ": Няма да има нито един човек над закона

Премиерът приветства службите за сигурност за дейностите им

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че в деловодството на Народното събрание.

Той съобщи желанието си предишния четвъртък.

Ден откакто някогашният основен прокурор разгласи, че напуща КПКОНПИ предварително, стана ясно, че му до класифицирана информация.
 Атанас Атанасов: Оставката на Цацаров е тичане пред вятъра
Атанас Атанасов: Оставката на Цацаров е тичане пред вятъра

КПКОНПИ не реализира никакви резултати

Впоследствие самият Цацаров съобщи, че това се е случило, извършен по отношение на управлението на организацията от премиера Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Правосъдният министър кабинетът да е оказал напън на ДАНС по случая, наблягайки, че това не е напън на държавното управление, а осъществяване на конституционните пълномощия.

Бившият министър председател Бойко Борисов пък настоя парламентарната антикорупционната комисия да се събере неотложно в Народното събрание и, които има към него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР