Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в
Коментари Харесай

Москва: Ще конфискуваме активи на ЕС, ако Брюксел открадне замразени руски средства

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в петък, че изпълнителната власт на Европейски Съюз работи по предложение за сливане на част от облагите, получени от замразени съветски държавни активи, с цел да се подкрепи Украйна и нейното следвоенно възобновяване, прибавя Българска телеграфна агенция.

Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, долната камара на съветския парламент, съобщи, че Москва ще отвърне на удара по метод, който ще коства скъпо на блока, в случай че Европейски Съюз предприеме дейности против съветските активи, доста от които се намират в Белгия.

" Редица европейски политици, отпред с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, още веднъж започнаха да приказват за кражба на замразени средства на нашата страна, с цел да продължат милитаризацията на Киев ", съобщи Володин, непосредствен съдружник на съветския президент, в " Телеграм ".

" Подобно решение ще изисква съразмерен отговор от страна на Руската федерация. В подобен случай ще бъдат иззети доста повече активи, принадлежащи на вражески страни, в сравнение с замразените ни средства в Европа ", сподели той.

Фон дер Лайен съобщи в петък, че цената на замразените съветски държавни активи възлиза на 211 милиарда евро и напомни, че блокът е решил, че Русия би трябвало да заплати за възобновяване на Украйна, напомня Ройтерс.

Володин съобщи, че политиците от Европейски Съюз обмислят този ход " в опит да запазят работните си места поради неприятното финансово състояние, до което са довели страните си ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР