Предполагаемите думи на германския канцлер Ангела Меркел са в контраст

...
Предполагаемите думи на германския канцлер Ангела Меркел са в контраст
Коментари Харесай

Джереми Хънт: Меркел е готова да разгледа нови предложения за Брекзит

Предполагаемите думи на немския канцлер Ангела Меркел са в контрастност с позицията, изразена от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че съглашението за Брекзит, контрактувано с отиващия си английски министър председател Тереза Мей, няма да бъде отваряно още веднъж.

„ Меркел е отворена за нови договаряния за Брекзит със идващия английски министър председател “, съобщи английският външен министър и претендент за министър председател Джереми Хънт.

„ Разговарях с Ангела Меркел. [Тя каза] несъмнено, че ще разгледаме всички оферти, направени от новия английски министър председател, тъй като желае да реши този проблем “, е допълнил Хънт.

По-рано представители на Европейски Съюз неведнъж обявиха, че няма да предоговарят договорката, подписана с изходящия английски министър председател Май. На 11 юни 2019 година тази позиция беше повторена от Юнкер. Споразумението за Брекзит беше отхвърлено от английските парламентаристи три пъти.

Според Хънт обаче, Меркел е подготвена да приказва с новия английски министър председател, в случай че той внесе нови оферти.

“Когато говорите с тези хора […] те също споделят, че в случай че новият министър председател излезе с нови оферти, които са рационални, несъмнено, те ще преразгледат съглашението ”, сподели Хънт.

Британският министър председател Тереза Мей публично напусна поста си на 7 юни, обявявайки оставката си на 24 май, 2019 година, откакто нейната договорка за Брекзит неведнъж беше отхвърлена в Народното събрание. Мей ще остане на поста си до избирането на неин правоприемник.

На 23 юни 2016 година Обединеното кралство гласоподава на референдум в поддръжка на напускането на Европейския съюз. Целта на договорката на Тереза Мей е намаляване на нездравословните последствия от внезапното понижаване на връзките с континентална Европа. Нейната договорка беше отхвърлена както от поддръжниците на твърда линия, по този начин и от тези, които избират да останат в Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР