Предложението, което направи мнозинството за приемане на нов закон за

...
Предложението, което направи мнозинството за приемане на нов закон за
Коментари Харесай

Атанас Славов: Законът за антикорупционната комисия с разследващи правомощия е стъпка напред в съдебната реформа

Предложението, което направи болшинството за приемане на нов закон за антикорупционната комисия с проверяващи пълномощия на инспектори вътре в комисията е стъпка в вярната посока.

Дава се опция за специализация на хора, които са със характерни умения, тъй че да могат да проверяват корупционните закононарушения. 

Това съобщи заместник-председателя на парламентарната група на “Демократична България ” Атанас Славов в “Още от деня ” като напомни, че по този метод в прокуратурата ще могат да идват подготвени следствия.

“Новото в законопроекта е проверяващите пълномощия на инспекторите и опцията да се апелират отводите на прокуратурата да образува досъдебно произвеждане и прекратяването на досъдебните каузи, ” разясни Славов.

“Така прокуратурата няма да може да си измива ръцете и да споделя, че събрани доказателства не дават отговор на някакви условия и така нататък И в случай че прокуратурата не повдига обвинявания, в случай че отхвърля да образува произвеждане, тези отводи ще бъдат обжалвани. Това са две доста значими ограничения, с цел да имаме действителна битка с корупцията в България ”, сподели още той.

Относно коментара на основния прокурор във връзка с новия закон за антикорупционната комисия, че отсъстват юридическите причини в него, Славов счита, че Иван Гешев от дълго време е изгубил обществения си престиж. „ Гешев не е дал нито един юридически документ за каквото и да било, той непрекъснато приказва политически “, съобщи Атанас Славов и добави, че криейки се зад тогата на основен прокурор той продължава да прави внушения и да приказва политически, което е сериозен проблем. “Не споделям оценката на основния прокурор, ” съобщи Славов.

Депутатът сподели още, че „ Демократична България “ е заела виновна политическа позиция, казвайки, че ще опита да сформира кабинет, в случай че получи мандат от президента с дейното присъединяване на „ Продължаваме промяната “.

Атанас Славов добави, че “Демократична България ” ще организира договаряния с досегашните съдружни сътрудници и с напусналите обединението „ ИТН “, като акцентира, че това е виновното политическо държание сега.

“Нашата формула е кабинетът да е с по-експертен профил, фокусиран върху постигането на съответни резултати в този стеснен предел от време, който ще има и в последна сметка да докара до усмиряване в българското общество, а не до ескалация на напрежение ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР