Предлага два пъти по-висока скорост и плътност от GDDR5Новата GDDR6

...
Предлага два пъти по-висока скорост и плътност от GDDR5Новата GDDR6
Коментари Харесай

Samsung пуска 16-гигабитова GDDR6 памет

Предлага два пъти по-висока скорост и компактност от GDDR5

Новата GDDR6 памет на Samsung с 16-гигабитова компактност е създадена въз основата на модернизиран 10-нанометров софтуерен развой

Samsung стартира масовo произвеждане на първата по рода си 16-гигабитова (Gb) Graphics Double Data Rate 6 (GDDR6) памет. Тя е подобаваща за потребление в графични и видео карти, системи за смарт коли, мрежи и изкуствен интелект.

Новата GDDR6 памет с 16-гигабитова компактност е създадена въз основата на модернизиран 10-нанометров софтуерен развой на Samsung и на процедура удвоява плътността на предлаганата досега от компанията 20-нанометрова 8-гигабитова GDDR5 памет.

Усъвършенствана памет поддържа скорост за продан на данни от 18 гигабита в секунда (Gbps) на линия и пропускателна дарба от 72 гигабайта в секунда (GBps). А това на процедура е повече от двойно нарастване по отношение на 8-гигабитовата GDDR5 памет със скорост за продан на данни от 8 Gbps.
още по тематиката
Със своя новаторски „ low-power circuit ” дизайн, GDDR6 паметта работи със зареждане от 1,35V и по този начин понижава потреблението на сила с към 35% по отношение на необятно употребяваната GDDR5 със зареждане от 1,55V. В допълнение, 10-нанометровата 16-гигабитова GDDR6 усилва продуктивността с към 30% по отношение на 20-нанометровата 8-гигабитова GDDR5.

Серийното произвеждане на GDDR6 паметта ще има основна роля за стартиране на пазара на графични карти и системи от последващо потомство. Благодарение на подобренията в плътността, скоростта и енергийната успеваемост, GDDR6 ще откри необятно приложение в области като 8К Ultra HD видео обработка, виртуална действителност (VR), добавена действителност (AR) и изкуствен интелект.

Samsung планува да форсира развиването на пазара за високотехнологични памети през идващите няколко години посредством нововъведения като 18Gbps 16Gb GDDR6 и неотдавна показаната 2,4Gbps 8GB HBM2.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР