Предизвикателствата и горчилките в живота сплотяват семейството. Това е рецептата

...
Предизвикателствата и горчилките в живота сплотяват семейството. Това е рецептата
Коментари Харесай

Съпрузи от павликенско село отпразнуваха 70-годишнината от сватбата си

Предизвикателствата и горчилките в живота сплотяват фамилията. Това е рецептата за дълъг и благополучен фамилен живот на Йорданка и Петко Дончеви от павликенското село Димча. 

В началото на септември съпрузите означиха публично 70-годишнината от своята женитба, а в Деня на християнското семейство - 21 ноември - бяха поздравени и получиха дарове и от читалищното настоятелство при НЧ " Надежда - 1886 " в село Димча. 

Да отпразнуваш плодородна женитба се среща извънредно рядко, по тази причина през днешния ден възрастните съпрузи са щастливи, че са устояли на бурите на живота. Йорданка и Петко описаха за провокациите и горчилките в взаимния им път, които още повече ги сплотявали.

 Снимка: Фейсбук / НЧ " Надежда-1886 " с.Димча

Възрастните съпрузи получиха и алегорични дарове. За дамата в фамилията - баба Данче, както я назовават всички, бе планувано бурканче с мед, с цел да е все по този начин сладка и богатства за мъжа си. Подаръкът за дядо Петко бе бутилка алено вино - с цел да е все така избухлив и да поддържа градуса на любов и съгласие, обясняват читалищните дейци от Димча. 

" Пожелахме им дълъг живот и здраве и си дадохме поръчката от в този момент, на 80-годишнината да бъдем още веднъж техни посетители ", допълниха съселяните на семейство Дончеви.

 Снимка: Фейсбук / НЧ " Надежда-1886 " с.Димча

Други 51 фамилни двойки в Община Павликени се врекоха във честност наново 50 години след първите си бракосъчетания през 1972 г. 

" Петдесет години Ви задържаха свързани в единение Вашите обич, лоялност, дълг, отговорност и взаимно почитание. Така устояхте на всички превратности на живота и през днешния ден можем да се поздравим с триумфа на Вашия сватбен съюз. Днешните млади двойки могат доста да научат от вас и се надявам да последват вашия житейски образец ", поздрави ги кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР