Преди само малко повече от месец прочутата картина Мона Лиза

...
Преди само малко повече от месец прочутата картина Мона Лиза
Коментари Харесай

Ценна картина отнесе гнева на еко активисти

Преди единствено малко повече от месец фамозната картина " Мона Лиза " в Лувъра бе замерена с торта от мъж, преоблечен като жена и фрапантен: " Помислете за Земята! " Сега различен шедьовър стана обект на вандалска демонстрация, още веднъж от еко деятели. Ситуацията този път обаче се разиграва не в парижкия Лувър, а в Националната изложба в Лондон.
 Мона Лиза и мъжът, преоблечен като жена, който замери картината с торта в Лувъра
И Мона Лиза го отнесе

Защо мъж, преоблечен като жена, замери картината с торта

Двама младежи на първо време необезпокоявано си минават въженото ограничаване пред картината на Джон Констабъл (една от най-популярните в цялата галерия). След това залепват върху платното ѝ отпечатана на хартия своя нейна версия, представляваща " апокалиптична визия за бъдещето ", както прецизира единият от деятелите. И тъй като това евентуално не им се коства задоволително привличащо вниманието, вземат решение и да залепят дланите си за рамката на шедьовъра.

Посетители на Националната изложба са били изведени, а малко по-късно на място идва полиция и арестува еко деятелите.

2 young supporters of Just Stop Oil remain in the in London. They are glued to a reimagined version of the Hay Wain (1821). Their demand? NO NEW OIL. In times of inaction from it is down to the people to act.
— JustStopOil (@JustStop_Oil)
Картината на Джон Констабъл пък е била свалена от стената и след обширен разбор на вредите, нанесени върху нея, са били открити дребни пострадвания върху рамката ѝ и по-значителни такива върху платното. И двата типа провали са към този момент напълно възобновени, написа BBC.

За двамата еко деятели се знае, че са мъж и жена, надлежно на 22 и 23 години и са англичани. И както разяснява за себе си младежът, фен е на изкуството, само че твърди, че то е безпредметно, поради че сме на път да разрушим планетата си. Затова с момичето показват недоволството си, протестирайки по този метод.
 Shot Sage Blue Marilyn, Анди Уорхол, Лари Гагосиян и рекордната сума за портрета на Мерилин Монро
Коя е най-скъпо продадената на търг картина на XX век

За какъв брой милиона купиха паметния портрет на Мерилин Монро

" Изкуството е значимо, то би трябвало да се резервира за бъдещите генерации, само че когато няма храна, от каква изгода е изкуството? ", споделя той.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР