Преди повече от година беше първото затваряне заради Covid-19. За

...
Преди повече от година беше първото затваряне заради Covid-19. За
Коментари Харесай

5 неща, които се научихме да правим по време на пандемията

Преди повече от година беше първото затваряне поради Covid-19. За този интервал се научихме да вършим няколко неща, които като че ли станаха част от нашето всекидневие и ги продължихме и откакто ограниченията паднаха. Вижте кои са те: 

1. Упражнявате се и излизате повече на открито.

Комбинацията от липса на доста работа и предпочитание за излизане от къщата даде голяма годишна продукция от нови фитнес фанатици, бегачи и велосипедисти. След като сте открили навика, признайте, че с смяната на живота може да се наложи да измененията графика или местоположението. Не забравяйте, че смяната на навика ви накара да се почувствате по-добре. В бъдеще, без пандемия, тя към момента ще ви кара да се чувствате по-добре, стига да продължите да упражнявате.

2. Готвите у дома.

За заведенията за хранене не можеше да става и дума. Сега те са отворени на някои места, само че доста хора отвикнаха да ги посещават. Намаляването на излизането по заведения доведе до доста повече готвене вкъщи. Скуката докара до експериментиране на нови стилове на готвене и нови предписания. Някои са го трансформирали в фамилна активност. Не че не би трябвало да поддържаме локалните си заведения за хранене и да не се връщаме, когато се отворят още веднъж, само че за мнозина продължаването на готвенето вкъщи, най-малко в някои случаи, е по-здравословно, по-евтино и може би по-забавно.

3. По-малко ви тормози външния ви тип.

Може би нормално не бихте били на среща без грим и деликатно тествано облекло. Но в този момент вие сте онлайн във вашите срещи, постоянно без предварителна подготовка. Понякога може да бъдете подпряни в леглото със спряна камера, защото спалнята може да е единственото частно място във вашия дом. Ако въпреки всичко би трябвало да облечете работно облекло, то е единствено от кръста нагоре.  Продължаването да бъдете по-малко обезпокоени по какъв начин изглеждате и по-фокусирани върху това по какъв начин действате е позитивно желание след пандемия.

4. Работите дейно от у дома.

Въпреки че, има и такива, които не могат, то вие може да сте един от многото, които работят добре вкъщи. Има доказателства, че хората са по-щастливи да работят от у дома, тъй като заобикалят трафика, концентрират се по-добре, могат да създадат малко належащо родителство, имат по-малко спирания и се възползват от гъвкавостта на работа, когато им е комфортно. По-малко трафик е потребен за планетата. Винаги ще има изключения, само че като цяло това наподобява за по-добро. Можете ли да преговаряте за продължение на отдалечена работа след пандемия?

5. Без терзания по отношение на почивката

Можете да работите умерено и да си вземате къси почивки. Пускате диалога в Zoom до момента в който сте на дивана. Вашата отмора е тук, с цел да остане, тъй че в случай че чувствате повече успокоение по този въпрос, продължете да дишате в това пространство след пандемията.

Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР