Преди около седмица в Нейпървил, щата Илинойс канадката Дана Гловацка

...
Преди около седмица в Нейпървил, щата Илинойс канадката Дана Гловацка
Коментари Харесай

Рекорд: Жена в планк 4 часа и 20 минути!

Преди към седмица в Нейпървил, щата Илинойс канадката Дана Гловацка счупи международния връх за дълготрайно стоене в поза планк - 4 часа и 20 минути! 
Това се случи на първата Международна конференция за планк тренировки. Дана е йога инструкторка в Монреал. Предишният връх при дамите в тази дисциплинираност беше 3 часа и 30 минути. Той бе подложен от Мария Калимера през 2015 година. Всъщност няколко дни преди новия международен връх на Гловацка, молдованката Татяна Верега, която живее в Съединени американски щати и има лично студио за танци, пусна на фейсбук профила си видео, което удостоверява, че тя е била в поза планк 15 минути над международния връх - 3 часа 45 минути и 23 секунди.
Гловацка показа, че е почнала да тренира за върха си през 2016 година, а първият й опит в тази поза е траял единствено 4 минути. Рекордът при мъжете се държи от 2016 година от китаеца Мао Вейдун с 8 часа и една минута, оповестяват осведомителните организации. 
Най-важните физически извършения за подсилване на торса са стойките на лакти. Едно от тях е по този начин нареченото планк. Ако нямате задоволителен опит в спортуването, е допустимо тази гимнастика да ви се стори прекомерно лесна, да махнете с ръка надменно и да игнорирате предлагането. Упражнението планк ще помогне за стопяването на непотребните мазнини от коремната област. Ще укрепи вътрешните и външни мускули на гърба и горната част на тялото ви, бедрените и седалищни мускули, а също по този начин ръцете и краката. Прилича малко на лицевите опори. 
Планк е статично упражнение. В него липсва придвижване и мускулите няма нито да се свиват, нито да се разпускат. Те ще бъдат тренирани за мощ и устойчивост. При гимнастиката резултатът идва от потреблението на личната тежест на тялото ви.
Единственото условие за триумф е да се прави постоянно. Всеки ден в продължение най-малко на 28 дни. Продължителността се усилва по скица за 4 седмици.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР