Преди началото на вечерната сесия в Синсинати Феликс Оже-Алиасим и

...
Преди началото на вечерната сесия в Синсинати Феликс Оже-Алиасим и
Коментари Харесай

Нори и Чорич оформиха неочакван полуфинал в Синсинати


Преди началото на вечерната сесия в Синсинати Феликс Оже-Алиасим и Карлос Алкарас бяха считани за любимци за място на полуфиналите. Е, действителността се оказа изцяло друга, тъй като за място на край един против различен ще се изправят Борна Чорич и Камерън Нори.

Правещият необикновено завръщане Чорич продължи една от най-хубавите седмици в кариерата си с триумф над Оже-Алиасим с 6-4, 6-4.

Така международният №152 се трансформира във втория най-нискоранкиран полуфиналист в Синсинати от 1973-а насам и третият най-нискоранкиран на равнище Мастърс 1000 от основаването на категорията. Успехът ще го изстреля до най-малко №66 в ранглистата.

„Честно казано не знам“, отговори хърватинът на въпрос какво се е трансформирало след ранното отпадане от Марин Чилич в Монреал. „Тренирах доста крепко предходната седмица. Загубих в понеделник и взех решение да упражнявам доста. Прекарвах доста часове на корта. Играх доста сетове и пробвах да намеря играта си.“

В целия мач той загуби единствено една точка на първи сервис и не даде нито един брейкбол на противника си. На собствен ред той сътвори девет благоприятни условия за пробив в хода на пет гейма като осъществя пробив в третия гейм на откриващия сет и на седмия във втория.

За хърватина това ще е общо трети полуфинал на равнище Мастърс.

Там негов противник ще бъде Нори, който се възползва от моментите на своенравие на Алкарас, с цел да стигне до скъпата победа със 7-6(4), 6-7(4), 6-4.

Двубоят имаше няколко обрати. Във втория сет Нори водеше с 4-1, само че позволи да го загуби. В решителната част пък Алкарас водеше с 3-1 преди британецът да завоюва 5 от идващите 6 гейма.

„Това беше необикновено. Поздравления за Карлос. Бях напред със сет и пробив, 4-1 и като че ли изгубих ясна визия. Мислех си прекомерно доста за края на мача вместо да се концентрирам върху това да спечелвам точки и той подвигна равнището.“

До огромна степен положителното физическо положение на ракета №1 на Англия му оказа помощ да измъкне третия сет.

В огромни елементи от мача Алкарас бе надалеч от най-хубавия си тенис, само че при 5-4 в тайбрека на втория сет реализира невероятна точка, която му оказа помощ да стигне до триумфа.