„Преди месец информирахме за скандален случай на общинска съветничка във

...
„Преди месец информирахме за скандален случай на общинска съветничка във
Коментари Харесай

Зафиров: Свидетели сме на поредното срастване на власт-пари

„ Преди месец информирахме за абсурден случай на общинска съветничка във Велинград. За този интервал нямаше никаква реакция, макар че цялата общност и управлението на ГЕРБ е наясно “, съобщи Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия по време на конференция.

Той напомни, че Сашка Стефанова Целева е общински консултант от ГЕРБ и е ръководител на комисията по градоустройство, инфраструктура и водоснабдяване към Общинския съвет. Тя извършва и юридически услуги за редица общински сдружения.

„ Факт са не малцина контракти за доста огромна сума с общината в същия този бранш, които се извършват от компания „ Целев “ ООД, на която едноличен притежател е свекърът й “, сподели още той.

Зафиров сподели 12 такива контракти, първите 8 от тях са на обща стойност 185 000 лева, останали - 138 000 лева

„ Любопитен факт е, че в тези поръчки става въпрос за наем на техника. Но едно от общинските сдружения на общината разполага със същата такава техника – общинско сдружение „ Водоснабдяване и канализация “, акцентира Зафиров.

По неговите думи самото сдружение може да дава такава техника на цени доста по-ниски от оповестените в публичната поръчка и извоювани от компания „ Целев “.

„ Г-жа Целева извършва и юридически услуги на въпросното сдружение ВиК. Изпълнявайки тези си функционалности, се случва по този начин, че компанията „ Целев “ се оказва и главен снабдител на гориво за това общинско сдружение. Нима това е единственият снабдител и това морално ли е, законно ли е? “, попита Атанас Зафиров.

Той изясни, че вместо да бъде порицана и да бъдат сезирани съответните органи за този бодящ очите спор на ползи, въпросната госпожа е назначена за шеф на компания „ Напоителни системи “ във Велинград.

„ Може би, с цел да придвижи положителните практики в управата и на това сдружение. Ако слушаме клюки, тя се употребява с необятната защита на един от най-високите ръководители в партия ГЕРБ “, разяснява той.

Според Зафиров сме очевидци на следващото слепване на власт, пари и репресии.

„ За тези седмици бяхме очевидци на отправени предизвестия към наши членове и симпатизанти, че в случай че ние извадим тези обстоятелства, те ще бъдат уволнени – ще им бъде упражнена политическа принуда. Българска социалистическа партия няма да допусне това нещо да се случи и ще бъдем безкомпромисни в преследването на това порочно събитие “, безапелационен е Зафиров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР