Преди четвърт век масово се отказахме от Лади и Москвичи,

...
Преди четвърт век масово се отказахме от Лади и Москвичи,
Коментари Харесай

Опитен автомонтьор: Ако "Москвичът“ беше оцелял, днес щеше да сложи в малкия си джоб "Мерцедес" и "БМВ"

Преди четвърт век всеобщо се отказахме от Лади и Москвичи, даже с цената на това да минем на 10-15 годишни остарели западни коли. И през днешния ден какво стана – всички западни коли са Лади и Москвичи, оповестява socbg.com. Коментарът бе на към 50 годишен автомонтьор, на който цялата му кариера е предходна в този преход от съветско към западно.

Москвичи и Лади много се повреждаха. Хората возеха с цялостен комплект принадлежности в багажника. Да си монтьор стана втора специалност на всеки български мъж. Това изключително важеше за Москвичите.

Като минахме на западните коли, това се попромени. Те не се повреждаха толкоз доста, действително доста народ въобще изхвърли инструментите.

Сега обаче старите времена се връщат. Дори чисто нови западни коли се трошат като Москвичи. Коли на 70 хиляди километра вървят на главен ремонт. Сменяме бутала, ремонтираме скоростни кутии. А на 30 хиляди да ти протече гарнитура, към този момент е напълно обикновено, изясни монтьорът.

Въвеждането на витален цикъл на продуктите, и неговото непрекъснато съкращаване, трансформира всички коли в Москвичи. Чудо невиждано.

Случващото се е добре за нас – монтьорите, само че не ми наподобява изключително рационално. Освен това, хората отново ще вземат да се научат да ремонтират, и тогава ще ни изядат хляба.

Дори най-елитни марки като Мерцедес и БМВ към този момент се трошат след 2-3 години. Няма нито „ немско “, нито „ японско “ качество.

Ако Москвичите бяха оживели, през днешния ден те щяха да са по-качествени от най-малко половината нови западни коли, изясни индивидът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР