Пребитият сирийски петокласник във варненското училище Никола Вапцаров е виждал

...
Пребитият сирийски петокласник във варненското училище Никола Вапцаров е виждал
Коментари Харесай

Битият във Варна сирийски петокласник бил виждал един от нападателите си. Училището вдига 3-метрова ограда

Пребитият сирийски петокласник във варненското учебно заведение " Никола Вапцаров " е виждал единият от биячите си. Това разкри директорката на школото Иванка Николова пред " Нова телевизия " преди минути.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно за случай от предходната седмица, когато 13-годишният Косай е бил атакуван в двора на учебното заведение от двама по-големи от него с качулки  и е бил удрян. Вследствие на това носът му е бил строшен и се е наложила интервенция на 14 декември вечерта.

" Случило е се е 20 минути след края на часовете. Косай е решил да остане и да гледа футболен мач на други възпитаници в час по физическо. Тогава две по-големи момчета с черни анораци и качулки прескачат оградата, извикват го на диалог. По време на диалога те стартират да го удрят, а учениците, които са там, алармират на учителката по физическо. Момчетата незабавно потеглят да бягат и изчезват отново през оградата ", описа Николова.



" Те не са наши възпитаници и тук не ги познават. Полицията води следствие, към момента не са хванати, учебното заведение спомага за всичко. Извикана беше първа помощ, извикана беше полицията. Косай сподели, че единият го е виждал някъде и не е напълно чужд за него. Не сме имали други сходни произшествия от подобен темперамент. Косай учи тук с брат си, а сестричката им е първи клас. При нас са от 15 септември тази година. Ние имаме деца от друг генезис - филипинци, украинци, само че това е първият случай ", изясни още тя.

По думите на директорката, майката на момчето не желае да приказва, а самият Косай е добре след претърпяната в четвъртък вечер интервенция. В петък е изписан и е ходил да дава показания в полицията. В момента не посещава убечните часове.

" Ние от години сме известни с най-строгия пропускателен режим. Моята концепция е да подвигна триметрова ограда и учебният двор да се заключва. С невъоръжена защита разполагаме, с пазач също, тук не влизат непознати лица ", приключи Николова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР