Празничните трапези, вкусната храна, безкрайните вечери, шампанското, което препълва чашите

...
Празничните трапези, вкусната храна, безкрайните вечери, шампанското, което препълва чашите
Коментари Харесай

Как да се възстановим след преяждане и прекомерна употреба на алкохол

Празничните трапези, вкусната храна, безкрайните вечери, шампанското, което препълва чашите – всички тези сладки, вкусни, приятни моменти, удоволствието от изобилното хранене и препиването имат своята цена, когато продължат няколко дни. А зимните празници са дълги…

Вероятно още при започване на януари ще се чувствате изтощени, с липса на тонус, подпухнали, с издут стомах и нетрудоспособни, макар че сте почивали. Прекомерната приложимост на храна и алкохол  оказват отрицателно въздействие върху здравето, хубостта и фината талия, което постанова да намерите най-хубавия метод да се възстановите след безкрайните трапези и цялостните чаши.
Лекари разрушиха легенди за най-хубавите средства против махмурлук
Британски лекари разсеяха редица легенди за най-хубавите средства против махмурлук и назоваха тези, които ще оказват помощ след несъразмерна конс...
Прочети повече
Как да се възстановите след преяждане?

Преяли сте? Навярно ви е тежко, кръвното е нараснало и наблюдавате стягане в сърцето, издут стомах, киселини. Това е естествена реакция на тялото, откакто е получило прекалено много и тежка храна. Злоупотребата с мазни, тлъсти храни е допустимо да докара до жлъчни и бъбречни рецесии. Как да си помогнете? Като за начало преустановете безразборното хранене и пропуснете тежката закуска в деня след преяждането.

Наблегнете на плодовете и зеленчуците – те ще ви хидратират и ще снабдят тялото с значими витамини и минерали, които да оказват помощ във възобновяване, само че не залитайте към тежки диети – това единствено ще утежни положението. Ограничете потреблението на мазни, тестени и сладки произведения до 0 най-малко за няколко дни. Заменете безалкохолните питиета и сокове с чай от мента, който облекчава стомашни проблеми, гадене и конвулсии и сложете малко смелен кориандър в него. Не пропускайте придвижването – то е значимо, с цел да ви олекне и да се почувствате по-добре. Визираме къса разходка на чист въздух, а не тежести в залата, които биха затруднили още повече работата на тялото ви.

Как да се възстановите след препиване?
7 храни, които оказват помощ при тежък махмурлук
Сутрин сте извънредно жадни и още по-лошо, че не желаете да ходите на работа. Но шефовете не се интересуват дали седмият коктейл в клуба е б...
Прочети повече
Приемът на огромни количества алкохол води до махмурлук на идващия ден. Системният банкет в продължение на няколко празнични дни предизвиква мощно главоболие, проблеми с действието на голям брой органи и системи, тежка дехидратация. За да си помогнете, пийте повече течности – вода, бульон, зелева супа, прясно изцедени сокове, фреш, чай.

Прибавете няколко лъжчики мед към чая. Медът оказва помощ за изчистване от токсините, форсира разграждането на алкохола и трансформира токсичните вещества в безвредни артикули. Пропуснете кафето най-малко при започване на деня – то дехидратира в допълнение. Може да си позволите чаша от освежаващата напитка късно след обяд и едвам откакто се хидратирате. Консумирайте цитрусови плодове и най-много мандарини и лимони.

Витамин С ще ви помогне да се възстановите, защото е мощен антиоксидант. Тези плодове ще ви освежат и ще отстранен дискомфорта в устата и стомаха ви. Важно е и да възстановите водно-солния баланс, като за задачата ще ви помогне соленият айран. Осигурете си отмора и няколко часа сън повече. Ако имате мощно главоболие, може да вземете таблетка, само че една, не цяла шепа, защото черният ви дроб е така и така претрупан да обработва изпитите чашки с алкохол. И най-много – не изтрезнявайте с бира, това може да докара до идващ запой.

 
Забранените храни при махмурлук
Сигурно всеки народ, да не кажем - всеки човек, разполага със лични предписания за битка с махмурлука. Все отново специалистите са избрали ня...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР