Правят ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново,

...
Правят ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново,
Коментари Харесай

Ексхумират починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново

Правят ексхумация на умрелия от COVID-19 зрелостник във Велико Търново, оповестява " ". Експертизата на натрупа на 19-годишния Христо Денев е по предписание на Националната следствена работа. Процедурата в гробищния парк в остарялата столица е почнала в 10 часа. Великотъронвската полиция оказва подпомагане като реализира отцепването на региона и защита.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе избрана да реализира управлението и надзора по случая със гибелта на зрелостника от Велико Търново, лекуван от коронавирусна зараза в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “.

Младежът е бил приет в болница на 12 юли с позитивен PCR тест за ковид. Девет дни по-късно положението му се влошило и Христо е бил изместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни битка за живот, на 31 юли момчето издъхнало.

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно произвеждане за това, че на 31 юли в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, е била породена гибелта на младежа.

Разследването по делото ще се прави от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят голям брой процесуално-следствени дейности за изясняване на събитията по случая и най-много да се откри дали са налице позволени от страна на медицински лица пропуски и неточности при лекуването на пациента, които вероятно да са в директна причинно-следствена връзка с настъпилата гибел на младежа.

С оглед забележителната правна трудност на случая и нуждата от предприемане на ограничения за обезпечаване на навреме и законосъобразно осъществяване и привършване на следствието е образуван екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

Почерненият баща-адвокат Иван Денев отхвърля коментар. "Не ме безпокойте, няма да давам информация ", съобщи юрист Денев.

В собствен пост във Facebook преди 5 дни опечаленият родител е написал: "Скъпи другари и поддръжници, през днешния ден бях разпитан като очевидец по формираното досъдебно произвеждане за гибелта на сина ми. Ето за какво, разбираемо и при вземане предвид със закона, към този момент ще бъда надалеч по-умерен в информирането ви. Следете развиването и бъдете с нас в молитвите си! Бъдете сигурни, че скритото ще стане очевидно и че Истината ще бъде реализирана! ".

По непотвърдена информация по случая, който закупи необятна социална значителност към този момент са разпитани и други лица, в това число и медици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР