Правната комисия в Народното събрание ще обсъди д внесените поправки

...
Правната комисия в Народното събрание ще обсъди д внесените поправки
Коментари Харесай

Експерт: Управляващите за пореден път залитат в посока създаване на нови институции и нови хора

Правната комисия в Народното събрание ще разиска д импортираните ремонти в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с фигурата на прокурора, който ще проверява основния прокурор. Поправките са импортирани от ръководещата коалиция след отправени рецензии и рекомендации от Съвета на Европа. Такива рецензии има и измежду специалистите у нас.

„ Управляващите за следващ път залитат в посока основаване на нови институции и нови хора, които би трябвало да бъдат овластени да решат някакъв проблем, макар че Съветът на Европа ясно даде да се разбере, че се търси механизъм в границите на досегашната институционална конструкция в страната, който да даде съответните пълномощия и процедури, които да разрешат този минус с неналичието на опция да се проверява основния прокурор да бъде решен ", счита да вземем за пример Димитър Марков от Правната стратегия на Центъра за проучване на демокрацията.

Пред БНР той изрази мнение, че даването на спомагателни пълномощия на Висшия правосъден съвет като институция, която през годините неведнъж е потвърдила невъзможността си да взема решение наболелите проблеми в правосъдната власт, е следващата стъпка към капсулирането на правосъдната власт и нейното ръководство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР