Правителството прие решение за присъединяването на България към общата нотификация

...
Правителството прие решение за присъединяването на България към общата нотификация
Коментари Харесай

Присъединяваме се към единната системата за отбрана на ЕС

Правителството одобри решение за присъединението на България към общата нотификация до Съвета на Европейския съюз и Върховния представител за външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз, с която ще бъде сложено началото на процедура за основаване на Постоянно структурирано съдействие (ПСС) в региона на защитата на Съюза.
Основната цел на ПСС е повишение на отбранителния потенциал на Европейски Съюз в осъществяване на целите и равнището на упоритост, произлизащи от Глобалната тактика на Съюза за външна политика и сигурност. В рамките на ПСС ще бъдат основани благоприятни условия за взаимно създаване на високотехнологични и скъпоструващи отбранителни качества, в т. ч. посредством съфинансиране от Европейския фонд за защита.
Това ще докара до по-бърз прогрес във военно отношение за страните от ПСС. Техните отбранителни промишлености и развойни организации ще вземат участие интензивно в процеса на създаване и произвеждане на нови качества, които страните ще придобият. По този метод средствата, вложени в планове, ще останат в отбранителната промишленост на Европейски Съюз и ще спомогнат за укрепването й, за повишение на нейната конкурентоспособност и основаването на нужните за активността й работни места.
Участието в ПСС, с изключение на представянето на нотификация, допуска и подготвеност от всяка страна да се включи в най-малко един огромен план по самодейността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР