Правителството на Съединените щати е изправено пред сериозни финансови предизвикателства

...
Правителството на Съединените щати е изправено пред сериозни финансови предизвикателства
Коментари Харесай

Дефицитът на САЩ нараства със 170% – какви действия ще се предприемат?

Правителството на Съединените щати е изправено пред съществени финансови провокации през актуалната финансова година.

Неотдавнашен отчет на Министерството на финансите разкри, че единствено за осем месеца разноските на държавното управление са надхвърлили приходите му с над $1 трилион.

Тези данни обгръщат фискалната 2023 година, която обгръща интервала от 1 октомври 2022 година до 30 септември 2023 година В съпоставяне с миналата година бюджетният недостиг е отбелязал доста нарастване от 170%.

От октомври 2022 година до юни 2023 година разноските на държавното управление доближиха над $4.80 трилиона, до момента в който събраните налози и други доходи възлизат на $3.413 трилиона.

Въпреки че Съединените щати към момента имат кредитен рейтинг “ “, най-високата допустима рейтингова организация Fitch ги сложи под отрицателно наблюдаване заради опасения, свързани с фискалната и дълговата траектория на страната.

От Fitch признаха забележителните преимущества на страната, като да вземем за пример размера на стопанската система, високия Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и динамичната бизнес среда. Въпреки това от компанията предизвестиха, че минусите в ръководството могат да основат опасности с течение на времето.

Бившият министър на финансите Лари Съмърс изрази убеждението си, че може да се наложи държавното управление да увеличи доста налозите, с цел да се оправи с възходящия недостиг.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР