Правителството на Китай осъди остро протестиращите, които щурмуваха и вандалстваха

...
Правителството на Китай осъди остро протестиращите, които щурмуваха и вандалстваха
Коментари Харесай

Китай скастри протестите в Хонконг като напълно неприемливи

Правителството на Китай осъди остро протестиращите, които щурмуваха и вандалстваха в Народното събрание на Хонконг през вчерашния ден, наричайки дейностите " изцяло неприемливи ".

В изказване, представено от държавната организация " Синхуа ", представителството на китайското държавно управление в Хонконг акцентира, че " шокирано, възмутено и изрично осъжда " обсадата на постройката на Народното събрание, която последва ден на митинги против противоречивия законопроект за екстрадиция на жители на специфичния административен регион в Китай.

" Някои крайни детайли използваха прекалено принуждение, с цел да щурмуват постройката на Народното събрание и направиха серия от огромни офанзиви. Това е шокиращо, сърцераздирателно и разгневяващо ", се акцентира в изказването. " Техните актове на принуждение са извънредно предизвикателство за върховенството на закона в Хонконг и съществено подкопаха мира и стабилността. Това е изцяло недопустимо ", се акцентира още в изказването на Китай.

В изказването се споделя, че представителството на Китай е подкрепило управляващите в Хонконг да проверяват актовете на принуждение, с цел да защитят закона и реда в полуавтономния район.

В изказването се акцентира, че 1 юли, 22-ата годишнина от предаването на суверенитета на Хонконг от Англия на Китай, трябваше да бъде " щастлив ден ", само че някои " крайни радикали " използваха законопроекта за екстрадиция като предлог да щурмуват Народното събрание.

" Тези съществени противозаконни дейности стъпкаха върховенството на закона и накърниха обществения ред в Хонконг ", се добавя в изказването, като се акцентира: " Това е крещящо предизвикателство към формулата " Една страна, две системи ". Ние изрично осъждаме това. "

Напреженията по отношение на продължаващите от седмици митинги против законопроекта ескалираха през вчерашния ден, като полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ тази заран, с цел да разпръсне стотици непокорни протестиращи, които окупираха постройката на Народното събрание, рисувайки графити и издигайки остарелия колониален байрак, на годишнината от връщането на Хонконг към китайско ръководство.

Един от печатните официози на Комунистическата партия на Китай също прикани за " нулева толерантност " към събитията в Хонконг.

" Вследствие на сляпа надменност и гняв протестиращите демонстрират цялостно неуважение на закона и реда ", се акцентира в публицистична публикация в китайската и британската версия на Global Times, различен печатен китайски официоз.

" Китайското общество е наясно, че политиката на нулева толерантност е единственото лекарство за такова разрушително държание. В противоположен случай, и без тази политика, би било сходно на отварянето на кутията на Пандора ", се добавя в публикацията.

Опонентите на законопроекта за екстрадицията, който ще позволи хора да бъдат изпращани в Китай за правосъден развой в съдилища, следени от Комунистическата партия, се притесняват, че това е опасност за върховенството на закона в Хонконг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР