Правителството на Кипър строи солидна преграда, за да осуетява преминаването

...
Правителството на Кипър строи солидна преграда, за да осуетява преминаването
Коментари Харесай

Кипър ще спира мигрантите с 11-километрова ограда

Правителството на Кипър строи солидна бариера, с цел да осуетява прекосяването на мигранти и бежанци откъм северната, турска част на острова, съобщи ДПА.

Властите в Никозия към този момент осведомиха Европейския съюз за проектите си, заяви държавното радио РИК. Оградата в началото ще е дълга 11 километра. Снимки на бариерата от бодлива тел западно от Никозия бяха показани по кипърските медии.

Представители на силите за сигурност доста пъти са залавяли бежанци и мигранти, множеството от от Сирия и Афганистан, които са достигнали турската част на острова, идвайки от Турция. След това те минават в южната част на Кипър, влизайки на територията на Европейски Съюз.

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис неведнъж изрази угриженост за обстановката и прикани Европейски Съюз да окаже поддръжка.  " Над 3,5 на 100 от популацията са бежанци ", изтъкна Анастасиадис. 

През последните години броят на бежанците и мигрантите, достигащи Кипър, внезапно се усили, уточни президентът. През 2019 година по полицейски данни на острова е имало близо 10 000 мигранти, при 2936 през 2016 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР