Правителството на Германия обяви преразглежда предишните си прогнози за растежа

...
Правителството на Германия обяви преразглежда предишните си прогнози за растежа
Коментари Харесай

Германия рязко понижи прогнозите за икономическия си растеж

Правителството на Германия разгласи преразглежда предходните си прогнози за растежа на брутния вътрешен артикул на страната през 2019 година. Рязкото понижаване на предстоящите темпове се изясняват с изостряне на външните опасности пред стопанската система поради комерсиалните спорове в света и излизането на Англия от Европейския съюз.

Министърът на стопанска система Петер Алтмайер в сряда показа отчет на държавното управление с оценка на макроикономическите индикатори за последните няколко години и прогнозата за настоящата година.

Според тези оценки темпа на растежа на Брутният вътрешен продукт на Германия през 2019 година ще доближи едвам 1 % спрямо предходната прогноза на държавното управление за напредък на стопанската система от 1,8 на 100.

През 2018 година, по предварителни данни, немската стопанска система е повишена с 1,5%. В интервала 2016-2017 година темповете на напредък на бВП са били 2,2 на 100.

В случай, че новата прогноза на държавното управление се реализира, то темповете на най-голямата европейска стопанска система ще се окажат най-ниски от 2013 година насам.

Алтмайер съобщи, че сегашният цикъл н а напредък, който продължава към този момент 10 години е най-дългият за Германия от 1966 година насам. И това потвърждавало успеваемостта на следвания стопански курс.

Икономическият министър означи усилването на външните опасности и по думите му, забавянето на темпа на напредък на Брутният вътрешен продукт " ще принуди Германия да увеличи конкурентоспособността на стопанската система си ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР