Правителството на Еритрея предупреди Германия да се въздържа от намеса

...
Правителството на Еритрея предупреди Германия да се въздържа от намеса
Коментари Харесай

Еритрея предупреди Германия да не се меси в работите на Африканския рог

Правителството на Еритрея предизвести Германия да се въздържа от интервенция в работите на Африканския рог, откакто немският външен министър Хайко Маас подлага на критика по-рано този месец положението на човешките права в африканската страна, съобщи ДПА.

"Баналният и преиначен разказ за жалост отразява враждебната позиция, която немското държавно управление заема против Еритрея от дълго време, както и възгледите му за доближаването сред Етиопия и Еритрея ", се показва в изказване на еритрейското министерство на информацията.

Етиопия и Еритрея прекъснаха всевъзможни дипломатически връзки след пограничната война от 1998-2000 година, която лиши живота на десетки хиляди хора. През юни стартира стопляне на връзките им, откакто новият водач на Етиопия съобщи, че ще одобри изцяло изискванията на отхвърляното по-рано спокойно съглашение.

В послание към Бундестага на 12 октомври Маас предизвести, че историческото спокойно съглашение сред двете страни не е довело до промяна на системата за отбрана на човешките права в Еритрея, както това се е случило в Етиопия.
Германия и европейските й сътрудници обмислят начинания, които да допринесат за поощряване на Еритрея най-сетне да скъса с метода на мислене, довел до огромни нарушавания на човешките права.

В Германия сега има към 75 000 претенденти за леговище от Еритрея, като единствено тази година леговище са потърсили близо 15 000 млади еритрейци, уточни немският министър на развиването Герд Мюлер при неотдавнашно пътешестване до Етиопия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР