Правителственият авиоотряд ще поеме осигуряването на спешна медицинска помощ по

...
Правителственият авиоотряд ще поеме осигуряването на спешна медицинска помощ по
Коментари Харесай

Правителственият авиоотряд ще осигурява спешна медицинска помощ по въздух

Правителственият авиоотряд ще поеме обезпечаването на незабавна здравна помощ по въздух, реши Министерският съвет. Тя ще е налична за всеки жител и ще бъде безвъзмездна.

Взето е решение да се купят 6 хеликоптера, първият от които ще бъде в България в средата на декември, а средствата за тях са обезпечени по Плана за възобновяване и резистентност.

Спасяването по въздух е безспорен държавен приоритет, тъй като касае живота и здравето на хората, по тази причина страната поема напълно този ангажимент. С тази стъпка се обезпечава по-бърза реализация на така наречен план ХЕМС, съобщи министърът на превоза Христо Алексиев.

Попитан къде ще бъдат позиционирани самите хеликоптери той сподели, че са обсъждани няколко площадки - в София, в региона на Безмер, Чайка до Варна, както и Долна Митрополия.

На въпрос дали държавният оператор ще продължи работата на " България Хелимед Сървисис " Алексиев сподели, че са поканени всички специалисти и цялата профилирана администрация от тази компания като водачи и като техници към авиоотряда, с цел да не се губи потенциал.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР