Правителствен самолет на Венецуела е кацнал в Атина на 2

...
Правителствен самолет на Венецуела е кацнал в Атина на 2
Коментари Харесай

Венецуелски самолет, натоварен със злато, е кацнал в Атина?

Правителствен аероплан на Венецуела е кацнал в Атина на 2 март към обяд в цялостна конфиденциалност и без прелиминарен проект за полета, заяви Greek Sky.
Самолетът YV2486 се е приземил на летище Елевтериос Венизелос. Той е изхвърчал от държавната писта в столицата на Венецуела. По информация на гръцката медия на борда е бил министърът на външните работи на страната Хорхе Ареас, който е осъществил среща на летището в Атина.
Тайнственият полет е почнал на 24 февруари в Каракас . В същия ден се приземил в Португалия откакто водачът декларирал, че в случай че не получи позволение на кацане самолетът ще падне, защото горивото му е на изчерпване. След два дни машината се е приземила в Женева. Но доста европейски страни са отказали да я одобряват. Накрая на 2 март, след 4 часа полет, самолетът се приземил на летището в Атина. Той останал там 4 часа и изхвърчал в 6 часа вечерта.
Екипажът съобщил на диспечерите в Атина, че това не е формален държавен полет. Самолетът Falcon принадлежи на венецуелската държавна нефтена компания PDVSA, която се счита за държавна.
Представители на венецуелската съпротива настояват, че самолетът е изхвърчал от Каракас в същия ден, когато държавното управление на Мадуро е изтеглило 8 тона злато от централната банка на страната.
Летищата се отнасят съществено към личностите на пасажерите в самолета, защото Европейски Съюз вкара наказания против доста държавни служители на Мадуро, на които не е разрешено да влизат на европейска територия, добавя Greek Sky.
Главната опозиционна партия на Гърция " Нова Демокрация " насочи питане към държавното управление на Алексис Ципрас за какво на самолета е позволено да се приземи, откакто множеството европейски страни са отказали да го одобряват. От опозицията питат и с кого са се срещнали пасажерите.
Междувременно гръцкото издание In.gr заяви, че окончателната цел на полета са Обединените арабски емирства.
На 31 януари Reuters заяви, че Централната банка на Венецуела счита да изпрати 15 т злато в Обединените арабски емирства, с цел да го продаде за попълването на запасите си от задгранична валута.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР