Правителствата в Азия подготвят мерки, за да се справят с

...
Правителствата в Азия подготвят мерки, за да се справят с
Коментари Харесай

Азия се готви за ответна вълна на коронавируса след завръщането у дома на местни жители

Правителствата в Азия приготвят ограничения, с цел да се оправят с новата вълна от случаи с ковид, защото хората бягат от огнищета на заболяването в Европа, Северна Америка и Близкия изток, написа в сряда Ройтерс.

Докато светът се активизира за битка с вируса, Китай, Хонконг, Сингапур и Тайван относително сполучливо се бореха за ограничение на болестта.

Но внезапното увеличение през последните дни на привнесените случаи породи паника, че тези старания бързо ще бъдат обезсмислени. " В доста страни броят на доказаните случаи може да бъде разказан като избухлив ", сподели ръководителката на Хонконг Кари Лам на конференция през вчерашния ден. " Ако не приемем някои строги ограничения... притеснявам се, че всички взети през последните два месеца защитни ограничения ще се окажат напразни ", добави тя.

Последното броене в континентален Китай - първичния епицентър на ковид - сподели в понеделник 21 нови случая, от които 20 са на пристигнали от чужбина инфектирани пасажери, най-вече китайци. Хонконг сподели, че множеството от случаите, доказани през последните две седмици, са привнесени.

В Тайван всичките нови 24 случая до вторник са привнесени, а по данни от неделя в Южна Корея има 44 нови инфектирани пасажери. Сингапур удостовери в понеделник 17 нови инфекции (най-големият скок за денонощие), от които 11 са привнесени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР