Правилното хранене може да помогне за предотвратяване на рак.Проучванията показват,

...
Правилното хранене може да помогне за предотвратяване на рак.Проучванията показват,
Коментари Харесай

Това са най-мощните хранителни вещества в борбата с раковите клетки

Правилното хранене може да помогне за попречване на рак.

Проучванията демонстрират, че над 90% от всички типове рак могат да бъдат свързани с ежедневна диета и метод на живот.

Учените са осведомени и с тези субстанции, които са в положение да унищожат раковите кафези.

Връзките сред метода на живот, диетата и рака са добре известни. Изследване от 2008 година на учени от Тексаския университет в Хюстън откри, че " ракът е предотвратимо заболяване, което изисква огромни промени в метода на живот ".

Учените от Харвардския университет, завършвайки своите проучвания през 2016 година, също декларират, че " Появата на рак може да бъде предотвратен от измененията в метода на живот ".

По-специално, съгласно учените, в диетата би трябвало да участват храни, съдържащи антиоксидантни или противовъзпалителни съединения, които имат противотуморни свойства.

Следните субстанции са измежду най-мощните борци с ракови кафези:

Селен .

Селенът може да повлияе на раковите кафези по разнообразни способи. Активира процеса на детоксикация в организма, като отстрани канцерогените. Селенът също има способността да инхибира растежа на туморите. Проучванията демонстрират, че приема на селен може доста да понижи риска от гибел от рак - до 50 % в някои случаи.

Източници на селен са говеждо месо, картофи, скумрия, зеле, херинга, шам-фъстък, бразилски орех.

Gingerol.

Това вещество се намира в огромни количества в джинджифила. Изследване, извършено през 2016 година от Центъра за растителна биотехнология и молекулярна биология в Индия, афишира gingerol за най-ефективното антираково съединяване, намерено в корен от джинджифил.

В допълнение към gingerol, коренът на джинджифила съдържа и редица други противоракови съединения, да вземем за пример, да вземем за пример zingeron, paradol, shogaol. Според наличните данни съединенията в джинджифила са в положение да инхибират растежа и разпространяването на ракови кафези при рак на гърдата и колоректален рак.

Sulforaphane.

Това съединяване се намира в кръстоцветните зеленчуци (различни зелеви). Според списанието Natural Health, сулфорафанът е в положение да унищожи раковите кафези, понижава възпалението, което способства за развиването на рак, оказва помощ за попречване на измененията в ДНК, които могат да доведат до рак. Сулфорафанът също има способността да деактивира ензим, който трансформира прокарциногените в дейни канцерогени.

Витамин С.

Този витамин потвърдено понижава възпалението. В организма той се бори със свободните радикали и в вярната доза може да убие раковите кафези.

Кверцетин.

Веществото се намира в обилие в ябълки, грозде, червен лук и домати. Проучванията демонстрират, че провеждането на диета с високо наличие на това растително хранително вещество може да понижи риска от рак с до 50 %. Кверцетинът пази клетките и ДНК от увреждане, породено от свободните радикали.

Витамин D.

Той е значимо хранително вещество, известно с това, че заздравява костите и има антидепресивни изгоди, само че също по този начин оказва помощ за попречване на рак. Проучванията демонстрират, че витамин D е изключително потребен за попречване на рак на простатата, колоректален рак и рак на черния дроб.

Куркуминът.

Това интензивно вещество се намира в куркумата. Почти всяка година се организират проучвания, при които куркуминът демонстрира своите противоракови свойства. Учените са безапелационни, че куркуминът може да унищожи клетките на рак на дебелото черво, рак на костите, рак на гърдата и простатата.

Проантоцианидини.

Учените характеризират проантоцианидините като мощни хранителни субстанции, които могат да забавят растежа на рака, като убиват туморните кафези. Проантоцианидините също оказват помощ да се предотврати увреждане на черния дроб, породено от химиотерапия. Богат източник на тези субстанции са гроздови семена.

Oleokantal.

Това хранително вещество се намира в зехтина. По време на опитите, когато олеокантал е прибавен към суспензия от ракови кафези, учените следят бързата гибел на такива кафези, безусловно в границите на 30 минути. Оказа се, че олеокантал е в положение да проникне в раковите кафези и да унищожи тяхната конструкция, написа Zdrave.to.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР