Правилната грижа за кожата през зимата с растителни масла, предпазва

...
Правилната грижа за кожата през зимата с растителни масла, предпазва
Коментари Харесай

Грижа за кожата през зимата с растителни масла

Правилната грижа за кожата през зимата с растителни масла, защищава кожата от заледяване, вятър и изсъхнал въздух, а също по този начин вършат доста други потребни неща за нея. Грижата за кожата през зимата би трябвало да се основава на отбрана от външни фактори, омазняване, поддържане и регенериране на раздразнените зони.

Суха, грапава, зачервена, раздразнена – кожата е капризна през зимата и изисква доста интензивна грижа. Това, за което би трябвало да се погрижите преди всичко, е да осигурите цялостна отбрана против неподходящото влияние на външни фактори, като вятър, слана, изсъхнал въздух в пространствата и смог.

Можете да извършите това, като употребявате защитни кремове чиято задача е да защищава кожата от загуба на влага, фактори на околната среда, зачервяване и неспокойствие. Но намирането на предпазен крем с добър състав, който няма да е комедогенен, няма да натоварва кожата и няма да я кара да свети, може да бъде доста мъчно. Кремовете от този вид постоянно съдържат парафин или други минерални масла и в случай че имат добър състав, цената им може да ви откаже от покупка.

Алтернатива на защитните кремове са растителните масла, които доста постоянно са в основата на кремове, предопределени за грижа за кожата през зимата. Точно до тях са растителните масла, към които също си коства да посегнете през зимата.

Грижа за кожата през зимата с растителни масла

Растителните масла са 100% натурални артикули. Купувайки качествено масло (т.е. избирайки нерафинирано, студено пресовано масло и за предпочитане – масло от растения от сертифицирани култури), вие осигурявате на кожата незаменими ненаситени мастни киселини и антиоксиданти, които са виновни за нейното положително положение и хубав външен тип.

Използването на растителни масла през зимата разрешава на кожата да бъде предпазена от неподходящото влияние на външни фактори. Маслата основават предпазен пласт върху кожата, който от една страна предотвратява загубата на влага и обезпечава вярната хидратация на кожата, а от друга я защищават от неподходящото влияние на външни фактори.

Но това не е всичко, тъй като растителните масла, с изключение на защитното си деяние, интензивно подхранват кожата, подкрепят регенеративните процеси на епидермиса и работят успокояващо. Именно с помощта на тях кожата е добре овлажнена, мека, гладка и приятна на досег.

Много значимо преимущество на растителните масла е фактът, че доста от тях имат натурален предпазен филтър, който защищава кожата от UV радиация. Често забравяме, че използването на слънцезащитен крем през зимата също е нужна. Когато употребявате растителни масла през зимата, не е нужно да се тревожите за спомагателната отбрана на кожата против ултравиолетовите лъчи (през лятото маслата би трябвало да играят спомагателна роля за слънцезащита).

Кожата няма ли да лъщи след маслото?

Причината, заради която постоянно кремове са желани вместо растително масло, е страхът, че кожата, намазана с маслото, ще заблести. Разбира се, има подобен риск, само че е задоволително да съобразим добре маслото с вида на кожата и да се научим по какъв начин вярно да го нанасяме върху кожата, и можем да избегнем този риск.

Растителните масла имат лека текстура и се всмукват бързо. Много от тях имат конструкция, доста близка до себума на кожата, тъй че маслото съвсем се стопява с кожата и след няколко минути изцяло забравяте, че е на лицето ви. В резултат на това кожата, третирана с растително масло, не се натоварва, не свети и не се омазнява.

Що се отнася до метода на нанасяне върху кожата, през зимата си коства маслото да се нанася като финален пласт върху кожата. Когато употребявате маслото като основа за грим, коства си да го комбинирате с хиалуронова киселина или гел от алое вера.

Грижа за кожата през зимата с растителни масла- кои да изберем?

Сега е време за отговор на най-важния въпрос: кои растителни масла са най-хубави за зимна грижа за лицето? Най-простият отговор? Всички. Вярно е, че всяко масло, заради своите защитни свойства, може да се употребява през зимата и вярно да защищава кожата от външни фактори.

Все отново има няколко масла, които ще се показват по-добре през зимата от останалите.

1. Масло от авокадо

Маслото от авокадо е едно от най-ценените растителни масла в грижата за кожата на лицето и цялото тяло.

Състои се от:

  • омега-9 и Омега-6 мастни киселини;
  • витамини Е, С, D и К;
  • комплекс от витамини от група В (В1, В2, В3, В5, В6, В9 – фолиева киселина);
  • витамин А.

Освен мазнини и витамини, маслото от авокадо е богато и на минерали. Общо съдържа над 20 разнообразни витамини и минерали, което го прави едно от най-ценните и подхранващи масла в козметиката. И точно питателните свойства на това масло си заслужава да бъдат оценени в зимната грижа за кожата.

Маслото от авокадо подкрепя регулирането на водно-липидния баланс на кожата и естествените процеси на възобновяване и възобновяване на епидермиса. Предпазва кожата от външни фактори, има противовъзпалителни и успокояващи свойства. Подпомага регенерацията на кожата, успокоява признаците на екзема, псориазис и кератоза на епидермиса. Освен това има мощен резултат срещу стареене и обезпечава вярното равнище на хидратация на кожата.

Маслото от авокадо се всмуква чудесно и като едно от дребното растителни масла може да се употребява за всеки вид кожа. Но изключително се предлага за грижа за сензитивна, суха и зряла кожа, както и за проблематична и мазна кожа. Маслото от авокадо също е идеално масло за грижа за косата, която също изисква деликатна и интензивна грижа през зимата.

2. Масло от морски зърнастец

Маслото от облепиха се отличава с високо наличие на:

  • палмитин олеинова киселина (омега-7);
  • омега 3 и омега 6 киселини;
  • витамини А, С, Е, К;
  • провитамин D;
  • фолиева киселина;
  • огромни количества танини;
  • флавоноиди;
  • стоманени соли;
  • бор;
  • манган;
  • плодови и мастни киселини.

Но това, което прави маслото от морски зърнастец едно от най-ценните и ценени в козметиката и натуралната грижа, е витамин С, който съдържа доста плодове от морски зърнастец. Колко? Изчислено е, че морският зърнастец съдържа 15 пъти повече от портокалите и 3 пъти повече от морковите. Тук обаче е значимо освен количеството, само че и качеството на витамин С. Този, който се намира в маслото от морски зърнастец, не се разгражда даже в процеса на обработка и предпазване.

Маслото от облепиха е с кондензиран оранжев цвят и се предлага да се употребява след разреждане с базовото масло. В противоположен случай може да оцвети кожата ви, което може да се усети изключително от притежателите на доста светла кожа.

Маслото от морски зърнастец се употребява в козметика, предопределена за грижа за суха, лющеща се и раздразнена кожа, за кожа с признаци на стареене и бръчки, повредена кожа и кожа с розацея.

Има доста натоварен регенериращ и подхранващ резултат, защищава кожата от външни фактори и UV лъчи. Ускорява процеса на гранулиране на епидермиса, успокоява измръзванията, изравнява тена на кожата. Също има успокоителен резултат, понижава зачервяването и успокоява сърбежа по кожата. Освен това защищава кожата от загуба на влага и усъвършенства положението на косата. Разглеждайки неговите свойства и резултати, няма подозрение, че е идеалното масло за зимата.

3. Масло от жожоба

Структурата на маслото от жожоба се разграничава доста от другите растителни масла и заради това принадлежи към групата на растителните восъци.

Състои се главно от:

  • наситени и ненаситени алкохоли и мастни киселини;
  • огромно количество фитостероли;
  • витамини А, Е и F;
  • растителен сквалан.
Доста необикновената конструкция на маслото от жожоба, сходна на състава на човешкия себум, и доста леката консистенция и универсалната приложимост вършат маслото от жожоба високо ценено и харесвано в грижата за кожата и косата.

Голямото му преимущество е, че попива доста добре и не оставя лоен пласт върху външния пласт на кожата. Поради обстоятелството, че маслото от жожоба не запушва порите, се предлага за грижа за смесена и мазна кожа, а резултатът му се прави оценка и от притежателите на суха кожа.

Използвайки маслото от жожоба, вие се грижите за вярната хидратация на кожата, регулирате равнището на себума и, несъмнено, предпазвате кожата от външни фактори.

Жожобата също има подхранващ резултат:

  • защищава от свободните радикали;
  • успокоява раздразненията и възпаленията (включително слънчевите раздразнения и възпаления, породени от псориазис, атопичен дерматит, екзема и себореен дерматит).

4. Конопено масло

Конопеното масло се получава в процеса на студено сплескване на конопени семена (cannabis sativa) от определени, сертифицирани култури. Деликатно на усет, с присъщ пикантно-орехов аромат и зеленикав цвят. Конопеното масло може да се употребява за хранителни цели, само че през днешния ден ще се спрем на козметичните му свойства.

Конопеното масло съдържа:

  • доста огромно количество незаменими мастни киселини (EFA), изключително линолова и алфа-линоленова киселина;
  • идеалното съответствие на Омега-6 киселини по отношение на Омега-3 киселини;
  • гама-линоленова;
  • палмитинова;
  • олеинова;
  • арахидонова;
  • антиоксиданти;
  • аминокиселини;
  • фитостероли;
  • фосфолипиди;
  • минерали;
  • витамини (включително A, B1, B2, B3, B6, C, D и E).

Грижовните и козметични свойства на конопеното масло включват на първо място натоварен регенеративен, противовъзпалителен, антиоксидантен и дезинфекционен резултат. Това масло идеално защищава кожата от загуба на влага, въздействието на външните фактори и процесите на стареене. Освен това се всмуква чудесно, не оставя лоен филм върху кожата и може да се употребява за грижа за алергична кожа и от хора, борещи се с разнообразни типове дерматози.

5. Масло от ший

Освен обичайните масла, маслото от ший също е доста ефикасно за зимата, то е растителна лой, само че с твърда консистенция.

Богато е на:

  • витамини A, E и F;
  • скъпи мастни киселини (олеинова, стеаринова, палмитинова и линоленова); естествени восъци;
  • алантоин;
  • триглицериди.

Маслото от ший може да се употребява за всички видове кожа. Как може да помогне?

Маслото от ший има успокояващи свойства, уместно е за грижа за раздразнена, зачервена и сърбяща кожа. Регенерира, грижи се за мекотата на кожата и вярното равнище на нейната хидратация. Ефективно защищава от заледяване, вятър и влага, съдържа и натурален предпазен филтър. Омазнява кожата и има косвен овлажняващ резултат, интензивно подхранва и форсира процеса на укрепване на рани и протриване. Подобно на растителните масла, маслото от шеа може да се нанася непосредствено върху кожата, а заради нежното му деяние можете да го употребявате и за грижа за кожата на вашето бебе.

Грижа за кожата през зимата с растителни масла – Резюме

Растителните масла, употребявани през зимата, са в положение да се погрижат за кожата ви по съвсем повсеместен метод, да я предпазят от мраз, вятър и влага. Те също са от значително значение за усмиряване на раздразнена и сърбяща кожа. Ето за какво е добре да ги употребявате и да изберете едно от изброените маслата в тази обява за зимна грижа за кожата.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР